Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 06:06:27

Національно-патріотичне виховання – спільна справа влади та громадськості

11.07.2024   11:58Агенцiя

Національно-патріотичне виховання – важлива складова безпеки України, що нерозривно пов’язана з історією нашої держави.

У цьому переконана активна громадськість області, яка, об’єднавшись у громадську спілку «Центр громадських ініціатив «Єдність», працює над створенням осередку, де можна було б ознайомитися із зародженням та розвитком національно-визвольного руху на Чернігівщині.

Таким місцем може стати музей імені нашого видатного земляка Левка Лук’яненка – Героя України, дисидента, одного з співзасновників Української гельсінської групи, народного депутата Верховної Ради чотирьох скликань, автора Акту проголошення незалежності України.

Над ініціативою ЦГІ «Єдність» працює з 2018 року, формуючи насамперед музейну колекцію. Тут значну роль відіграв обласний конкурс «Створення презентаційних матеріалів про діяльність славетного земляка Чернігівщини – Героя України Левка Лук’яненка», проведений цього року спільно з Чернігівською ОДА. Організатори таким чином планували поглибити обізнаність та інтерес як до діяльності Левка Лук’яненка, так і до його літературної спадщини, особливо – до творів, написаних у камері смертників, тюрмах та на засланні в часи радянського переслідування борців за незалежність України.

Презентацію отриманих конкурсних робіт та подальше вшанування пам’яті Левка Лук’яненка обговорили сьогодні на засіданні узгоджувальної ради названої громадської спілки за участі заступника голови ОДА Івана Ващенка.

Директорка громадської спілки Ніна Пономаренко переконана: громадськість і влада мають тісно співпрацювати над реалізацією в області Стратегії національно-патріотичного виховання. Для цього потрібно намітити подальші спільні кроки та визначитися з форматом співпраці, адже активна громадськість має певні ініціативи та бачення.

Зі свого боку, Іван Ващенко зазначив, що облдержадміністрація завжди відкрита до конструктивної співпраці. Майданчиком для взаємодії може слугувати Координаційна рада з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при ОДА. До її роботи заступник голови ОДА закликав долучитися всіх охочих. Для цього потрібно звернутися до Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА, що координує відповідний напрям.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.