Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:49:44

В’ячеслав Чаус: У час, коли країна під час активних обстрілів створює абсолютно нову систему енергозабезпечення, усі зацікавлені в когенерації

11.07.2024   10:18Агенцiя

Бізнес, представники влади, енерго-та теплогенеруючих підприємств і банківських установ сьогодні зібралися, аби предметно обговорити можливості щодо спрощення умов встановлення генеруючих установок, їх приєднання до газових, електричних та теплових мереж для суб’єктів господарювання.

    «Уряд прийняв пакетні рішення щодо спрощення реалізації таких проєктів. На період воєнного стану розміщення відповідних установок можливе без відповідної містобудівної документації; отримання містобудівних умов та обмежень забудови ділянки; експертизи ПКД на будівництво об’єктів; отримання права на виконання будівельних робіт та відведення земельної ділянки. Та все ж залишаються питання щодо підключення, - наголосив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик окреслила чинні програми підтримки від держави, які допоможуть як бізнесу, так і фізичним особам наблизитися до енергонезалежності. Зокрема, вона акцентувала увагу присутніх на можливостях для середнього бізнесу від міжнародних фондів.

До прикладу, ПРАТ «Куликівське молоко» минулоріч отримало грант на сонячні панелі від фонду Східна Європа і генератор від USAID.

Департамент щомісячно публікує та поширює дайджест актуальних грантових пропозицій.

Про розширені можливості кредитування, серед іншого і нові можливості Програми кредитування  «5-7-9%», деталізував представник АТ «Ощадбанк».

Наразі для бізнесу області залишається актуальним питання взаємодії з підприємствами генерації. Також підприємці зауважують про необхідність перегляду програм кредитування під заставу з урахуванням ускладненої логістики для доставки обладнання, а також економічних можливостей регіону.

    «Зважаючи на цілеспрямовані обстріли ворогом об’єктів критичної енергетичної інфраструктури, зараз, у час, коли вибудовується абсолютно нова система енергогенерації в країні, в комфортності і швидкості цього процесу зацікавлені всі», - акцентував начальник ОВА В’ячеслав Чаус.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.