Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 06:03:32

Книгу про Залужного видала у харківській друкарні його ексрадниця з Борзни

09.07.2024   15:05Агенцiя

Про це Людмила Долгоновська повідомила у соцмережах. Причому зробила це у день народження славетного генерала.

Також вона натякнула, що твір містить розповіді не лише про війну. Бо ж інколи із Залужним вдавалося поговорити і про сокровенне. Книга називається «Залізний генерал. Уроки людяності». Коштує твір по передзамовленню зі знижкою 240 грн. Книга має тверду палітурку, але вона не груба - містить 208 сторінок.

    «…Було за честь працювати з Валерієм Федоровичем і честь написати про нього. Передусім, я прагнула не нашкодити державі та герою книги. Тому всієї правди ви в ній не знайдете. На це ще буде час після Перемоги», - інтригує письменниця та медійниця.

Чи читав книгу і сам головний герой - поки невідомо. Але авторка розповідала, що генерал знав про рукопис.

    «Він спочатку сказав: “Нема тобі чим зайнятися. Краще поспи”. Але потім: “Добре, пиши”».

Також він не просив узгодити рукопис.

Книга описує становлення Валерія Залужного, підготовку до повномасштабного вторгнення і перші тижні великої війни. У ній Людмила Долгоновська також ділиться уроками, що їх засвоїла від цієї видатної людини - уроки професійності, лідерства, комунікації, управління, а головне - людяності.

    «Звісно, це мої спостереження, субʼєктивний погляд, але він підкріплений спілкуванням з рідними Валерія Федоровича - дружиною, братом, дітьми; побратимами генерала на різних етапах служби, колегами. І, безперечно, спілкуванням із самим героєм книги у ті нечасті хвилини, коли випадала можливість поговорити про щось, окрім службових питань», - говорить авторка.

Також Людмила Долгоновська зазначила, що вона дуже хвилюється і щиро сподівається виправдати довіру читачів.

Серед редколегії видання є й ще одне чернігівське імʼя - письменниця та журналістка Віра Курико-Агієнко.

Авторський гонорар за книгу піде на підтримку однієї з волонтерських організацій, якою опікуються акторки Катерина Степанкова та Ада Роговцева, зазначила Людмила Долгоновська.

На сайті видавництва є доволі велика анотація на книгу.

Який Залужний насправді? Якою є історія становлення великого воєначальника, відомого загалу як залізний, а близьким — як щирий, скромний, вимогливий і водночас турботливий? Книжка Людмили Долгоновської дозволить зазирнути за лаштунки доленосних подій, почути голоси тих, хто стояв пліч-о-пліч із Валерієм Залужним. Як очевидиця й радниця Головнокомандувача зі стратегічних комунікацій авторка розповідає, хто підтримував генерала та що додавало йому наснаги просто «робити свою роботу», — а насправді керувати й уособлювати легендарне українське військо, кожного воїна, який тримає оборону й звитяжно виборює для України можливість бути.
Детальніше про книгу

Книга «Залізний генерал. Уроки людяності» — це нонфікшн (документальна література), яка показує Валерія Залужного як особистість та військового професіонала, а ще книга подає унікальні уроки лідерства із описом реальних ситуацій з початку повномасштабного вторгнення. У книзі «Залізний генерал» Людмила Долгоновська надає близький погляд на життя Головнокомандувача Збройних Сил України у 2021-2024 роках, під керівництвом якого українські воїни зустріли ворога із початком повномасштабного вторгнення російської армії, та водночас описує перші кроки у кар’єрі Залужного, що сформували особистість майбутнього Героя російсько-української війни.

Очевидиця подій і радниця Головнокомандувача зі стратегічних комунікацій Людмила Долгоновська описує не тільки знакові етапи в роботі Валерія Залужного під час повномасштабної війни, але й супроводжує біографічні факти важливими цитатами та коментарями наближених людей, що надають новий погляд на постать Головнокомандувача.

Перша книга про Валерія Залужного розповідає про життя Залізного генерала від дитинства і навчання до становлення як військового професіонала й прийняття доленосних рішень, завдяки яким у лютому 2022 Україні вдалось поховати міф про непереможність російської армії та елітність підрозділів ворога.

Людмила Долгоновська прийшла у Збройні сили України у 2020 й до березня 2023 була радницею зі стратегічних комунікацій Головнокомандувача ЗСУ. Нині вона – керівниця служби президента American University Кyiv.

У виданні використані фотографії з особистого архіву Людмили Долгоновської та інших приватних архівів. У оформленні обкладинки використано фото Оксани Парафенюк.

Книга містить понад 20 посилань у вигляді qr-кодів на архівні відео, а також на вибрані заяви, звернення й промови Валерія Залужного.

Реліз книги готується відразу у паперовому та аудіоформатах.

"Час Чернігівський"

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.