Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:36:21

Відкачує мул та промиває мережі: «Чернігівводоканал» отримав унікальний спецавтомобіль

04.07.2024   17:09Агенцiя

Комунальне підприємство «Чернігівводоканал» в рамках співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) отримало комбінований спецавтомобіль на базі вантажівки DAF, що може виконувати одразу кілька функцій: бути мулососом, асенізатором та каналопромивачем.

Наприкінці червня машина пройшла всі необхідні процедури з реєстрації і вже працює за призначенням як на плановій профілактиці, так і на усуненні аварій: очищує та промиває каналізаційні мережі від накопичених мулових відкладень.

– Автомобіль повністю новий, 2024-го року, виготовлений в Німеччині. Орієнтовна вартість в Україні 400 тисяч євро. На підприємстві він повноцінно замінить два наявних авто, оскільки може одночасно відкачувати і промивати каналізаційні мережі. Це унікальна машина,  перша в Україні з такими технічними характеристиками і, думаю, найкраща в Україні, – каже начальник автотранспортного цеху КП «Чернігівводоканал» Олександр Сокол.     

Машина вже використовується КП «Чернігівводоканал» в роботі.

За словами фахівців комунального підприємства, серед її плюсів – автоматизація багатьох процесів і потужний насос, що дозволяє відкачувати стоки з глибини 18 метрів. А за рахунок технічної можливості відразу відділити мул від води і менше їздити на очисні споруди. Фактично, одна машина замінює роботу двох старих, яким вже по 15 років, також відбувається економія паливо-мастильних матеріалів та людського ресурсу.

– Це щось нове. Добра техніка, німецька. Вона допомагає навіть фізичною силою – тягати ті самі рукава, відкачувати. Вона себе розвантажує, вимиває, і, таким чином, присутність людського фактору на цій машині мінімальна. Набагато легше працювати, ніж на старій техніці, – ділиться враженнями працівник І класу автотранспортного цеху КП «Чернігівводоканал» Сергій Башлак.

Перед передачею спецтехніки партнерами, водій, який є безпосередньо її оператором, а також начальник цеху пройшли навчання щодо особливостей роботи на цьому автомобілі у Німеччині, аби використовувати функції і закладений у ньому потенціал на повну.

В Україні, як зазначають співробітники підприємства, схожих машин лише декілька, і ті поступаються моделі, що відтепер є у Чернігова.


Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.