Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:34:22

Понад 68 тисяч ВПО зареєстровано в регіоні: найбільше переселенців – в Чернігівському районі

18.06.2024   10:35Агенцiя

Щоб всебічно забезпечити їх права та інтереси, соціальний захист, працевлаштування, надання психосоціальної, медичної та правової допомоги в області майже рік діє Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при ОДА.

Про результати роботи Ради розповіла днями її голова Ольга Дзержинська на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб. Нарада відбулася під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

До складу Ради при Чернігівській ОДА входять представники ВПО, громадських організацій та структурних підрозділів ОДА. Співпрацює консультативно-дорадчий орган із громадськими організаціями та міжнародними партнерами.

Важливий напрям діяльності Ради – забезпечення ВПО тимчасовим житлом.

Розпорядженням начальника ОВА у листопаді минулого року затверджено перелік місць тимчасового проживання Чернігівської області. До нього включено 9 таких місць, розрахованих на 1428 ліжкомісць.

    «До речі, наші громадяни, які втратили житло, мають можливість нікуди не переїжджати, а залишитися жити на своїй території – завдяки співпраці з міжнародними донорами на присадибних ділянках також можна встановити модульний будиночок», – наголосила Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА, яка разом із заступником директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Дмитрієм Козловим взяла участь у засіданні Координаційного штабу.

Ще серед завдань новоствореного органу – інтеграція ВПО до громад, в які вони перемістилися, та співпраця з місцевими органами влади. А також допомога ВПО в питаннях зайнятості та працевлаштування.  

Понад це, при кожній РВА діє своя рада з питань ВПО і 11 – в територіальних громадах (Прилуцька, Новгород-Сіверська, Малодівицька, Варвинська, Ладанська, Кіптівська, Сновська, Менська, Понорницька, Мринська та Макіївська ТГ).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.