Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 06:02:37

У Чернігові поліцейські ліквідували схему ухилення від мобілізації: організатор вербував жінок з інвалідністю для укладання фіктивних шлюбів

07.06.2024   17:19Агенцiя

Поліцейські відділу міграційної поліції спільно зі слідчими обласної поліції за підтримки оперативних співробітників Чернігівського прикордонного загону та відділу кримінального аналізу поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури викрили 40-річного чернігівця, який вербував жінок з інвалідністю для укладення фіктивних шлюбів з військовозобов’язаними чоловіками для ухилення від мобілізації.

До міграційної поліції Чернігівщини надійшла оперативна інформація про те, що місцевий мешканець підшукує та вербує для злочинної діяльності жінок з інвалідністю, які опинилися у скрутному матеріальному становищі.

Поліцейські встановили, що зловмисник спробував завербувати місцеву мешканку з інвалідністю та запропонував їй 40 тисяч гривень винагороди за укладення фіктивного шлюбу з військовозобов’язаним чоловіком, який прагне отримати відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням дружини з інвалідністю.

Поліція за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» затримала підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі зловмисником частини «винагороди» завербованій жінці.

Слідчі слідчого управління обласної поліції повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

У рамках відкритого кримінального провадження поліцейські також працюють над встановленням ролі інших учасників злочинної схеми.

Досудове розслідування триває.
 


Відділ комунікації поліції Чернігівської області

 

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.