Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:55:33

Поліція Чернігівщини скерувала до суду кримінальне провадження щодо організованої злочинної групи наркоторгівців з мільйонним щомісячним обігом

03.06.2024   10:40Агенцiя

Слідчі Головного управління Нацполіції за оперативного супроводу обласного Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо діяльності організованої злочинної групи.

 Зловмисники систематично діяли у сфері незаконного обігу особливо небезпечних психотропних речовин, щомісяця отримуючи до мільйона гривень прибутку.

В процесі досудового розслідування слідчі обласної поліції встановили, що злочинну групу наркоторгівців організував і очолив 35-річний керівник станції техобслуговування автотранспорту, мешканець селища Сосниця Корюківського району. Лідер групи розробив схему протиправного збуту психотропних речовин – PVP та амфетаміну. До злочинної діяльності він залучив підлеглого працівника та інших учасників, підшуканих з числа місцевих знайомих осіб.

Для запобігання викриттю протиправної діяльності угруповання, зберігання, фасування та подальший розподіл психотропних речовин відбувалися у приміщенні СТО. Це ж приміщення лідер групи надавав для вживання психотропних речовин як своїм спільникам, так і наркозалежним стороннім особам.

За даними слідства, зловмисники сформували клієнтську базу та реалізовували наркотики методом так званих «закладок» та «з рук у руки». Покупці перераховували гроші на банківську картку організатора або готівкою, після чого отримували відповідні координати і «товар». Кошти від продажу організатор розподіляв між усіма учасниками угруповання.

Слідство встановило, що прибуток організованої групи від наркотрафіку щомісяця міг сягати одного мільйона гривень.

Наразі поліцейські завершили досудове розслідування діяльності наркоторгівців у кримінальному провадженні за фактами незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконного збуту психотропних речовин, вчинених у складі організованої злочинної групи (ч. 3 статті 307 Кримінального кодексу України).

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

31 травня слідчі поліції передали матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом прокуророві Чернігівської обласної прокуратури для скерування до суду.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.