Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 05:48:54

Керівник ніжинського комунального підприємства постане перед судом за розтрату 2 млн грн бюджетних коштів на закупівлі лічильників

31.05.2024   14:54Агенцiя

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора комунального підприємства Ніжинської міської ради Чернігівської області за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом травня-серпня    2023 року директор одного з комунальних підприємств Ніжинської міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, встановив дискримінаційні вимоги до учасників тендерної закупівлі на користь заздалегідь визначеного ТОВ, вказавши товари із визначеними характеристиками (марки, моделі предмету закупівлі), та уклав договір на придбання 150 лічильників холодної води з системою дистанційного збору показників загальною вартістю понад 6 млн грн за значно завищеними цінами.

Внаслідок вказаних злочинних дій службовець розтратив частину грошових коштів місцевого бюджету Ніжинської міської ради, завдавши територіальній громаді понад 2 млн грн збитків.

За вчинене обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.