Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:37:25

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка

24.04.2024   18:01Агенцiя

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

Днями з нагоди ювілею здобуття першої в історії Чернігівщини олімпійської медалі за ініціативи першого заступника голови обласної ради, очільниці відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області Ніни Лемеш відбулася зустріч заслуженого майстра спорту з лижних гонок, чемпіона світу Олександра Батюка із спортивною спільнотою регіону.

Відкриваючи захід, Ніна Лемеш зазначила:

– Сьогоднішнє спілкування – це своєрідний майстер-клас від знаного сіверського спортсмена, де, я переконана, ми почуємо не тільки про цікавий досвід участі у змаганнях, а й захоплюючі спортивні історії. Окрім того, ми маємо змогу на власні очі побачити олімпійську медаль, якій вже 40 років. Ця відзнака є не лише історичною, а й стартовою, адже багато в чому відкрила перспективи для розвитку лижного спорту Чернігівщини.

Аби відчути атмосферу змагань, учасники зустрічі переглянули архівне відео лижної естафети Зимових Олімпійських ігор 1984 року за участю Олександра Батюка.

Знані атлети, керівники спортивних шкіл області, молодь із великим інтересом слухали спогади знаного земляка про підготовку та участь у зимових Олімпійських іграх 1984 року, а також цікаві епізоди за лаштунками цих змагань.

Відповідаючи на запитання аудиторії, Олександр Батюк розповів про те, що спочатку у його полі зору був бокс, але потім доля привела в лижний спорт. Він поділився спогадами про те, як проходила підготовка спортсменів у радянські часи і ставлення тодішньої влади до українських атлетів під час відбору для участі у міжнародних змаганнях. Як зазначалося, після розпаду СРСР українським спортсменам стало простіше розвиватись і виходити на світові турніри.

Під час зустрічі присутні згадували, як розбудовувалась Чернігівська лижна база і проходили тренування у ті часи.

Цікавими для аудиторії були розповіді про традиції спортсменів перед гонкою, особливості підготовки до олімпійських стартів, спілкування із учасниками змагань з інших країн.

Відповідаючи на запитання: яка відзнака є найціннішою у кар’єрі, Олександр Батюк зауважив, що для будь–якого атлета олімпійська медаль є вершиною спортивної майстерності. Однак разом із тим відзначив, що участь у чемпіонатах світу для нього особисто була значно складнішою в професійному плані і вимагала подвійної самовіддачі.

Користуючись нагодою, Ніна Лемеш та Олександр Батюк подякували керівникам спортивних шкіл області за результативну роботу, а також спортсменам Чернігівщини, які за підсумками 20023 року здобули призові місця на різноманітних змаганнях і їх тренерам, та на знак вдячності вручили відзнаки НОК України та обласної ради.

 

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини