Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:38:07

Ніжинка Наталія Чистякова виборола бронзу на Grand Slam в Тбілісі

06.06.2022   11:12Агенцiя

У другий змагальний день турніру Grand Slam, який проходить в столиці Грузії Тбілісі, українська збірна відкрила рахунок нагородам. У категорії до 70 кг бронзову медаль завоювала 21-річна Наталія Чистякова.

Наша спортсменка впевнено розпочала свій турнірний шлях з перемоги над казашкою Анастасією Маяковою, після чого у чвертьфіналі на Golden Score розібралася з Лауною Карвало з Бразилії.

 

 

У півфіналі нашій дзюдоїсті протистояла другий номер світового рейтингу і бронзова призерка Ігор в Токіо з Нідерландів Санне Ван Дайке. У напруженій боротьбі суперниці не виявили сильнішу в основний час, після чого на Golden Score нідерландка зуміла контратакувати українку при спробі кидка, тим самим здобула перемогу.

 

В свою чергу Наталія у поєдинку за бронзу зустрілася ще з однією дзюдоїсткою з Нідерландів Хільде Ягер. У блискучому стилі вже на перших секундах сутички українка зуміла знайти необхідний захват, після чого виконала болючий прийом у положенні не-ваза, який у підсумку і приніс їй перемогу.

 

 

Після закінчення змагань в коментарі пресслужбі ФДУ Наталія розповіла про емоції після завоювання дебютної для себе нагороди на турнірах Світової серії з дзюдо, а також поділилася подальшими планами:

 

«Дуже гарні емоції, адже для мене це перша медаль з турнірів Grand Slam, і взагалі у дорослій кар’єрі. Тому можна сказати, що я піднялася ще на одну сходинку. Надалі буде ще більше мотивації, адже перемоги додають сил і бажання працювати далі.

 

До змагань я підійшла в хорошій формі, добре попрацювали з тренерами. Відчуваю себе зараз набагато краще, ніж місяць тому на чемпіонаті Європи. Після тих змагань мені вдалося на 10 днів приїхати додому в Україну, трохи перевести дух, після чого я певний час тренувалася в клубі в Бельгії, а далі приєдналася до наших спортсменів, які на той час перебували на зборі в Італії.

 

В Грузії нас дуже сильно підтримують, як на арені, так і в місті. Всюди наші прапори, ми чули багато теплих слів на свою адресу. Під час самих змагань грузини дуже підтримували своїх спортсменів, але коли я виходила на татамі, особливо в поєдинку за бронзу, підтримка була шалена. Хочеться сказати дякую всім тим, хто мене підтримував як на арені, так і біля екранів на відстані», - зазначила Наталія.

 

 

 

Фото - IJF

 

Пресслужба ФДУ

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини