Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:08:59

У Чернігові підняли Олімпійський прапор на честь зимової Олімпіади–2022

04.02.2022   09:17Агенцiя

У п’ятницю, 4 лютого, в столиці Китайської Народної Республіки Пекіні розпочнуться XXIV зимові Олімпійські ігри–2022.

З нагоди цієї знакової спортивної події сьогодні у Чернігові на льодовому майданчику на річці Стрижень відбулась Всеукраїнська церемонія «Свято олімпійського прапора» та урочисте підняття прапора Національного олімпійського комітету України.

Цей захід символізує підтримку чернігівців українських спортсменів, які представлятимуть країну та боротимуться за медалі на Олімпійських іграх.

Участь у святковому заході взяла перший заступник голови обласної ради, перший заступник голови відділення НОК України в Чернігівській області, учасниця трьох Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України, багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи з біатлону Ніна Лемеш.

Також до спортивного заходу долучилисьректор Академії Державної пенітенціарної служби Олексій Тогочинський, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» Олег Шеремет, керівники спортивних громадських організацій.

Урочисто пронесли Український та Олімпійський прапори на честь відкриття зимової Олімпіади Ніна Лемеш та Олексій Тогочинський.

Нашу державу на цій Олімпіаді представлятимуть 45 спортсменів в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

Приємним є те, що до складу Національної збірної України увійшли троє біатлоністів з Чернігівщини: Артем Прима, Артем Тищенко та Ірина Петренко.

– Для всіх нас дуже важливо, щоб Чернігівщина була здоровою. Ми пишаємось спортсменами з чернігівського краю, які представлятимуть Україну на міжнародній арені. Тому бажаємо вам бути відважними та сміливими! І повернутись з Олімпійських ігор з високими нагородами, – побажала спортсменам Ніна Лемеш.

Цього дня для всіх бажаючих відбулись змагання з хокею, кьорлінгу, шорт-треку, лижні гонки та змагання на влучність.

Нагадаємо, ХХІV зимові Олімпійські ігри триватимуть з 4 по 20 лютого та проходитимуть у місті Пекін (КНР).

 
Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини