Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:34:16

Акції “Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок” набувають розмаху у Чернігові

17.11.2012   14:26Агенцiя

В Чернігові набувають розмаху Всеукраїнські акції “Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок”, в рамках яких Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Державною службою молоді та спорту України здійснюють безкоштовне забезпечення закладів освіти України літературою олімпійської тематики.

Акції “Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок” набувають розмаху у Чернігові

Акції “Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок” набувають розмаху у Чернігові

Загальноосвітні школи Чернігівщини продовжують отримувати олімпійську літературу і організовують відкриття олімпійських куточків, презентації, конференції, диспути.

Створення сучасної системи освіти та виховання підростаючого покоління неможливо без оптимального вирішення цілої низки соціальних, економічних, екологічних, політичних, правових та інших завдань.Одним з варіантів вирішення цієї складної проблеми може бути організація освітнього та виховного процесів на основі ідеології олімпійського руху, шляхом впровадження системи олімпійської освіти та поширення літератури серед учнівської молоді.

Враховуючи вищесказане, обласний осередок НОК України разом з міським центром ФЗН “Спорт для всіх” стали ініціаторами проведення даної Акції в науково-інформаційних, культурно-освітніх та методичних закладах міста – бібліотеках. Першим установою, що прийняла участь у старті Акції, стала Центральна міська бібліотека імені М. М. Коцюбинського. У рамках акції кожна загально-освітня школа проводяться зустрічі учнівської молоді з олімпійцями, відомими спортсменами та ветеранами спорту.

Проводяться виставки та заходи з вивчення історії міжнародного та національного олімпійського руху. Також навчальні заклади мають можливість отримати спортивний інвентар і різну літературу за олімпійською тематикою. Першими учасниками акції стали учні Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту № 5.

На зустріч з ними прийшли наші заслужені олімпійці: володарка срібної нагороди на Пекінській Олімпіаді Ольга Коробка; бронзовий призер Олімпіади в Пекіні Наталія Давидова та прославлена біатлоністка, учасниця трьох Олімпійських Ігор Ніна Лемеш.

Імениті спортсменки переглянули виставку “Чемпіони – назавжди”, яку підготували відвідувачі бібліотеки, передали міській бібліотеці книги на олімпійську тематику і провели серед учнів вікторину з історії Олімпійських Ігор. Самим ерудованим серед учнів ліцею виявився Євген Артюх. Переможець та активні учасники вікторини отримали призи з автографами уславлених спортсменок. А виставка спорту бібліотеки наповнилася літературою та стає постійно – діючою.


http://noc-cn.org/news/akciji_olimpijska_kniga_ta_olimpijskij_kutochok_nabuvajut_rozmakhu_u_chernigovi/2012-11-14-701

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.