Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:37:04

В Ічні стартувала благодійна програма «Спортивний наставник»

14.12.2021   11:15Агенцiя

Parimatch Foundation продовжує відкривати по всій Україні нові групи для учасників програми «Спортивний наставник».

12 грудня ініціативу презентували в Ічні, що на Чернігівщині. Понад 20 підлітків провели тренування зі своїм наставником та зіграли на одному полі з футболістами «Десни».


Програма «Спортивний наставник» через спорт допомагає дітям та підліткам, які опинилися в складних життєвих обставинах, соціалізуватися та змінити своє життя.

Завдання ініціативи — продемонструвати, що завдяки спорту та підтримці тренера підлітки можуть досягати успіхів у спорті та поза ним. 

 

«Залучаючи дітей до спорту, ми мотивуємо їх розкривати себе, ставати більш впевненими, реалізовувати себе у спортивному напрямку. Разом із локальними партнерами ми намагаємося звернути увагу на важливість спортивного наставника, на ключову роль спорту у становленні дитини, пошуку себе та реалізації», – зазначив директор представництва Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation Вадим Місюра.


На першому етапі ініціатива Parimatch Foundation об’єднала 22 підлітків з Ічні. Їхнім наставником у спорті став тренер місцевої ДЮСШ Олег Солов’ян. Саме з ним учасники програми займатимуться спортом та досягатимуть перших перемог.


Презентація ініціативи відбулася в форматі відкритого тренування. До заходу долучилися футболісти з чернігівського ФК «Десна» — нападник Денис Безбородько, голкіпер Ігор Литовка та півзахисник Євгеній Белич. Parimatch Ukraine — титульний партнер ФК «Десна». Вони тренувалися разом із підлітками та провели спільний товариський матч, завершивши поєдинок серією пенальті.


 

Проєкт вдалося запустити завдяки плідній співпраці з локальними партнерами Parimatch Foundation — благодійним фондом «Розвиток Ічнянщини», ДЮСШ Ічні та представниками місцевого самоврядування. Наразі Ічнянська ОТГ перебуває на етапі реформування після проведення децентралізації. І подібні ініціативи вкрай важливі для громади, адже більшість ресурсів зосереджені на вирішенні нагальних проблем, розповів т.в.о. голови Прилуцької РДА Володимир Чернов.

«Я батько, у мене двоє синів, тому я розумію, наскільки важливий спорт. І я дуже вдячний Фонду за підтримку нашої громади, адже сьогодні ми ще перебуваємо на стадії реформи, вирішуємо купу проблем та різних питань. Але попри всі складнощі ми всі дуже підтримуємо спорт і радіємо запуску програми. Адже дивитися на наших щасливих підлітків — це справжнє задоволення», — поділився Володимир Чернов.


На думку Ічнянської міської голови Олени Бутурлим, програма «Спортивний наставник» допоможе місцевим підліткам змінити своє життя, адже замість поганих компаній діти потрапляють у світ спорту та працюють над власним розвитком.

«Сьогодні дуже важливо вберегти наших підлітків від негативного впливу вулиці. І те, що зробив Parimatch Foundation, — це просто безцінно для нашої громади. У дітей горять очі, вони захопили спортом, прагнуть тренуватися та розвиватися. Думаю, тепер спорт може стати сенсом їхнього життя. І це важливо, адже ми маємо дбати про здоров’я нації вже сьогодні», — розповіла Олена Бутурлим.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини