Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:12:47

Відбувся Всеукраїнський дитячий турнір з дзюдо «Sparta Cup»

27.09.2021   10:07Агенцiя

25 вересня, у спортивному комплексі «Зірка» відбувся Всеукраїнський дитячий турнір з дзюдо «Sparta Cup». Турнір проходить у Ніжині вже вчетверте.

На велике спортивне свято до Ніжина приїхали позмагатися 18 команд з 8 областей України: Київської, Чернігівської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Житомирської, Харківської та міста Києва.

Команди об’єднали більше 200 учасників. Вікова категорія спортсменів — 10-12 років. Організатори заходу – федерація дзюдо Ніжина, Асоціація спортивних організацій Ніжина, спортивний клуб єдиноборств «Спарта».

На відкриття заходу завітали секретар міської ради Юрій Хоменко, заступник міського голови Сергій Смага, радник міського голови Сергій Охонько, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко, знана ніжинська спортстменка та чемпіонка Наталя Чистякова.



Суддею турніру виступив суддя міжнародного класу з м. Кропивницького Сергій Нечмоня.

Відкрив турнір президент федерації дзюдо Ніжина Костянтин Смалій. Він привітав юних «спартанців» зі святом і підкреслив: «Наша історія – в наших руках! Наші діти – наше майбутнє! Отже, творимо спортивну  історію Ніжина разом!».

Секретар міської ради Юрій Хоменко від імені міського голови Олександра Кодоли привітав спортсменів, тренерів та батьків зі спортивним святом, а також побажав юним дзюдоїстам чесної боротьби та безкомпромісних перемог.



Після привітань відбулася церемонія нагородження. Віце-президент федерації Сергій Колесніченко від імені голови федерації дзюдо України Михайла Кошляка вручив спортивному клубу єдиноборств «Спарта» Подяку за високі спортивні досягнення, вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту та популяризацію дзюдо в Україні. Ніжинський тренер Сергій Полтавцей отримав від директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації Андрія Шемця Почесну Грамоту за значний внесок у розвиток спорту та популяризацію дзюдо в Україні.

Ніжинські «спартанці», котрі вже продемонстрували високі спортивні результати - Жаклін Сатарі, Кристина Опанасенко та Семен Маліков отримали від депутата Чернігівської обласної ради Наталі Копиці великі м’які іграшки.

Організатори заходу вручили тренерам юних чемпіонів торти від підприємства «НіжинХліб».

Спортсмени показали видовищні поєдинки, у яких ніжинська команда спортивного клубу єдиноборств «Спарта» посіла почесне друге місце.

Ніжинська міська рада

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.