Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:30:10

У Чернігові відкрили після капремонту приміщення ще однієї дитячої спортшколи

25.01.2020   10:42Агенцiя

У Чернігові 24 січня за адресою вул. Попудренка, 29 урочисто відкрили відремонтоване приміщення комунального позашкільного навчального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2» Чернігівської міської ради. Тенісисти, легкоатлети та спортсмени загально-фізичної підготовки тепер займатимуться у новому спортивному залі.

У приміщенні виконані як зовнішні роботи, так і внутрішні.  Обладнані душові та роздягальні. Тренажерна тепер має якісне покриття та обладнання. Крім того, тут планується розміщення й адміністрації закладу, адже відремонтовані кімнати і для директора та тренерів.

На урочисте відкриття завітав і чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

- Це невеличкий об'єкт спортивної інфраструктури, але ми продовжуємо обраний напрямок, який вже декілька років підтримує міська влада – це наближення осередків фізкультури і спорту до мікрорайонів міста. Щоби діти могли після школи прийти і позайматися спортом. Адже це краще, ніж мати інші, до прикладу, шкідливі звички. Фактично на цей об'єкт було витрачено понад 2 млн грн коштів міського бюджету. Тут зроблений в повному обсязі капітальний ремонт, влаштовані вентиляційна та протипожежна системи. Також закуплене спортивне обладнання, є і роздягальня, і душові, й тренерські кабінети, - зазначив міський голова. Він побажав дітям успіхів у школі та великих досягнень у спорті.

Начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради Андрій Дериземля від імені всієї спортивної спільноти подякував міському голові за підтримку. Він додав, що це приміщення не ремонтувалося вже понад 20 років.

- Тепер тут у комфортних умовах зможе працювати тренерський колектив, який є дуже творчим, а також діти – наші мабутні чемпіони, які теж відчують значні покращення, - прокоментував Андрій Дериземля. Він звернувся й до вихованців спортшколи з проханням, щоб вони цінували та берегли те, що для них зробило місто, тому що буде дуже шкода, якщо щось зламається. І теж побажав успіхів та перемог.

Директор спортшколи №2 Андрій Філоненко зазначив, що у юних спортсменів також з'явилася і нова спортивна форма. На даний час у цій спортивній школі (яка має ще одне приміщення по вул. Ціолковського, 8) волейболом, настільним тенісом та легкою атлетикою займаються 263 учня. Заняття з ними проводять 14 тренерів-викладачів.

Відновлене насьогодні приміщення рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради передане цій міській дитячо-юнацькій спортивній школі в оперативне управління. Капітальний ремонт тут тривав протягом 2019 року. Він проводився за кошти міського бюджету, загальна вартість робіт склала 2115,3 тис.грн.

Як уже неодноразово повідомлялося, у Чернігові загалом фінансування галузі спорту збільшили більше, ніж втричі, в порівнянні з 2014-м роком. Місто постійно дбає про відновлення старої і занедбаної спортивної інфраструктури та будує нову.

Спортивним школам коштом міського бюджету закуповують необхідний інвентар. А для підтримки обдарованих і талановитих спортсменів місто виплачує їм персональні стипендії. За підсумками року за визначні заслуги в спорті спортсменам та їх тренерам вручають грошові винагороди.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.