Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:20:23

Фінінспектор Віктор Kузьменко - золотий призер з кікбоксингу

20.07.2012   12:50Агенцiя

Одним з золотих призерів чемпіонату Світу з кікбоксінгу став чернігівець, старший інспектор Державної фінансової інспекції в області Віктор Кузьменко.

Віктор Кузьменко

Віктор Кузьменко

Як відомо, на початку липня в місті Солоніках у Греції відбувся Чемпіонат Світу з кікбоксінгу. У ньому взяли участь 575 спортсменів із 43 країн. Українська Національна збірна команда посіла перше місце, здобувши 80 медалей. У тому числі 28 золотих! Одним з золотих призерів чемпіонату став чернігівець, старший інспектор Державної фінансової інспекції в області Віктор Кузьменко. Тож як було не поставити чемпіону після повернення додому декілька запитань?

– Вікторе, цей Чемпіонат Світу був вже не першим у житті. Що, на Вашу думку, відрізняло його від попередніх?

– Мабуть те, що збірну України цього разу судді відверто “душили”. Приїхало дуже багато спортсменів з мусульманських країн. Звичайно ж привезли із собою чимало суддів. Уявіть собі ситуацію, коли наш спортсмен веде бій з іранцем, а з чотирьох суддів – двоє громадяни Ірану… Нам довелося бути на голову вище за своїх супротивників. Щоб не залишалося вже жодних сумнівів у нашій перевазі.

– І українцям це вдалося! А для Вас особисто який бій у Солоніках був найважчим?

– Всього я провів чотири бої. Та найбільш важливою була зустріч з представником Греції. І зрозуміло чому. Вигравати треба було з явною перевагою. Інакше, враховуючи те, що чемпіонат проходив у Греції, перемогу могли просто не віддати… Але її віддали вже після другого раунду.

– За підсумками чемпіонату Вас разом Романом Власенком і Сергієм Лисюком визнали кращими спортсменами у складі збірної України. Те, що всі ви чернігівці – не випадковість?

– У Чернігівській області дуже сильна школа. Хороші тренери. Кікбоксінг, рукопашний бій, змішані єдиноборства активно розвиваються. І ми виступаємо в усіх цих видах спорту. У 2011 році виграли дуже престижний командний кубок України з рукопашного бою. Збірна з кікбоксінгу також не пасе задніх. Якщо 6-7 років тому вона посіла 20-е місце на Всеукраїнських змаганнях, то зараз увійшла до першої трійки.

– Чи важко стати чемпіоном світу? Як і коли все почалося для Вас?

– 16 років тому. Разом із моїм другом Романом Власенком (тепер п’ятиразовим чемпіоном світу з кікбоксінгу) вирішили записатися до секції з футболу. Та випадково зазирнули до зали, де проводив заняття з рукопашного бою Сергій Козир. І залишилися… Так все й почалося. Сергій Васильович став першим нашим тренером. Зараз мене тренує Андрій Кужельний. Багато сил вклали в нас тренери… Ну а ми віддячуємо їм своїми перемогами. Головне, виходячи на ринг, не сумніватися в перемозі!

– Яку мету, які плани маєте на найближче майбутнє?

– Хочу ще 3 рази виграти Чемпіонат Світу з кікбоксінгу. І взяти участь в Чемпіонаті Світу з рукопашного бою, що має проходити наприкінці року в Парижі. Ну а поки що треба багато працювати.

– Як відомо, кікбоксінг і рукопашний бій не належать до олімпійських видів спорту. Тож напевне фінансування змагань справа далеко непроста?

– На жаль, вся організація фінансування лягає на плечі наших тренерів, голів обласних федерацій. Вони зазвичай шукають гроші. Цього разу нам добре допомогла Чернігівська міськрада, знайшлися спонсори. Спортсмену ж власний кошт поїхати на чемпіонат дуже дорого – треба близько 12 тис. грн. Знаю чимало хороших спортсменів у Чернігові, але поїхати й виступити на змаганнях їм не дозволяють саме фінанси.

Прес-служба Держфінспекції в Чернігівській областi

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.