Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:20:35

Друга перемога: Зоря - Десна 0:2

27.08.2018   07:55Агенцiя

В четвер Зоря проводила матч в рамках Ліги Європи, тому матч Десни поставили на неділю на вечірній час. Єврокубковий матч вплинув не лише на час початку матчу, а й на стартовий склад луганчан – Юрій Вернидуб провів ротацію, змінивши майже половину складу. Втім, ротацію не оминула і Десну.

Місце на лівому фланзі захисту вперше в сезоні зайняв Сергій Люлька, а Андрій Мостовий таким чином піднявся вище – на позицію лівого півзахисника. На протилежному фланзі тренерський штаб Десни вирішив довіритися Сергію Старенькому, а в центрі поля, разом з Владиславом Огірею, вийшов Артем Фаворов. І на вістрі атаки відразу два нападника – Олександр Філіппов та Денис Безбородько. А от Дмитро Хльобас в матчі з Зорею не міг допомогти своїй команді – зазнав пошкодження в матчі з Карпатами.

До речі, Денис Безбородько, який забив перший гол Десни на рідному стадіоні в рамках УПЛ, перед поверненням до Чернігова виступав сампе в складі Зорі. І він не єдиний гравець з таким досвідом – Максим Банасевич до Десни грав саме за Зорю. Є і зворотній приклад – Леван Арвеладзе з Десни перейшов до Зорі.

Більш активно гру розпочали гості – в перші 5 хвилин гри Десна виконали чотири (!) кутові, втім, жоден з них не призвів до удару в ствір воріт луганської Зорі. Стартова активність Десни призвела до логічного завершення – взяття воріт Махарадзе. На 12-й хвилині гри Денис Фаворов прострілив в штрафний майданчик, Вернидуб зіграв на випередження та перехопив передачу на Безбородько, але на підборі першим опинився Старенький, і другим дотиком, красивим обвідним ударом метрів з 20-ти вразив дальній кут воріт суперника. 0:1 вже на початку матчу!

Десна навіть після забитого м’яча більше володіла перевагою та створила кілька моментів біля воріт Махарадзе, а от Зоря в першому таймі так і не змогла нанести жодного удару в ствір воріт чернігівського клубу.

Перший тайм пройшов за переваги Десни – як ігрової, так і по результату. Тому в перерві матчу тренерському штабу Зорі довелося вносити корективи в гру – Караваєв вийшов на поле замість Тимчика. А от тренери Десни, традиційно, в перерві матчу замін не проводили.

Перший момент створили господарі – Кабаєв метрів з 25-ти пробив поруч зі стійкою. Відповідь Десни була не менш небезпечною – Старенький пройшов по правому фланзі і подав в штрафний майданчик – Безбородько не вистачило буквально кілька сантиметрів, щоб замкнути передачу, а другий удар Філіппова вже заблокував захисник.

На 58-й хвилині гри Десна мала подвоювати перевагу. Філіппов технічно пройшов трьох (!) гравців Десни і прострілив вздовж воріт – як в цьому моменті Безбородько не зміг замкнути передачу залишилося загадкою. І практично тут же Юрій Вернидуб провів другу заміну – Леван Арвеладзе вийшов на поле замість Рафаеля. На 63-й хвилині гри тренери Зорі провели вже третю, заключну заміну – Харатін замість Сіласа.

На 71-й хвилині заміни Вернидуба ледь не спрацювали. Арвеладзе виконав подачу з кутового, а Харатін пробив з кількох метрів – Денис Фаворов зреагував на удар і врятував свою команду. І тут же Десна провела свою атаку, результативну атаку! Андрій Мостовий розрізною передачею вивів Безбородько один на один з воротарем – Денис обіграв Махарадзе і другим дотиком відправив м’яч в порожні ворота. 0:2.

На 77-й хвилині гри Олександр Рябоконь провів першу заміну – Коберідзе замість Безбородько. Грузин вийшов в центр поля, на допомогу Владиславу Огірі, який, до речі, в цьому матчі був одним з найкращим на полі. На 85-й хвилині гри на поле вийшов Максим Банасевич – півзахисник по позиції замінив Старенького. Десна, звісно, в заключних хвилинах гри стала грати обережніше, віддавши ініціативу супернику. Але правильна тактична побудова командних дій не дозволила Зорі створити дійсно небезпечні моменти біля воріт Паста – за весь матч учасник Ліги Європи не зміг нанести жодного (!) удару в ствір воріт. Більше того, в кінці матчу Десна мала доводити результат до розгромного – Філіппов втік з центру поля від Вернидуба та Литвина, увійшов в штрафний майданчик і пробив в дальній кут воріт – Махарадзе врятував свою команду і перевів удар на кутовий.

Завдяки впевненій перемозі в Запоріжжі Десна підіймається на шосту сходинку в турнірній таблиці. В наступному матчі, 2 вересня, Десна прийматиме донецький Олімпік. Матч відбудеться на стадіоні імені Гагаріна, початок о 14:00.

Зоря (Луганськ) – Десна (Чернігів) 0:2

Голи: Старенький, 12, Безбородько, 72

Десна: Паст, Братков, Огиря, Філіппов, Гітченко, Фаворов Д., Безбородько (Коберідзе, 77), Люлька, Мостовий, Старенький (Банасевич, 85), Фаворов А., (Єрмаков, 90) Запасні: Литовка, Ковпак, Слінкін, Волков. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Зоря: Махарадзе, Каменюка, Вернидуб, Тимчик (Караваєв, 46), Литвин, Гордієнко, Леднєв, Кочергін, Рафаэль (Арвеладзе, 60), Кабаєв, Сілас (Харатін, 64). Запасні: Чуваєв, Прийма, Караваєв, Казаков, Чеберко. Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попередження: Леднєв, 45

http://desna.football/druga-peremoga-zorya-desna-0-2/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини