Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:47:51

Чернігівські освітяни тріумфують на Міжнародній спартакіаді в Болгарії

24.07.2018   16:03Агенцiя

На початку липня у Республіці Болгарія традиційно відбулася XIV Міжнародна спартакіада вчителів. Цьогоріч у спортивному святі взяли участь команди з 6 країн – власне з Болгарії, Польщі, Румунії, України, Азербайджану та Таджикистану. Загалом – понад 550 учасників із 27 команд.

Програма міжнародної спартакіади включала змагання із 10 видів спорту: плавання, шахи, настільний теніс, міні-футбол, пляжний волейбол, вуличний баскетбол, дартс, бридж, петанк, перетягування канату.

Команда від Профспілки освітян України уже вп’яте бере участь у міжнародних змаганнях. Цьогоріч делегація українців із 26 осіб на чолі із заступником Голови Профспілки Любов Гарбаренко – взяли участь у 4-видах спорту, зокрема, це шахи, настільний теніс, міні-футбол та плавання.

Команду України представляли члени Профспілки – вчителі шкіл, тренери-викладачі дитячих спортивних шкіл – переможці та призери всеукраїнських змагань з шахів із Одеської, Івано-Франківської, Чернігівської, Житомирської областей, з настільного тенісу (Одеська, Чернігівська, Київська області), з футзалу (команда-переможець Всеукраїнських змагань з футзалу у 2018 році із м. Запоріжжя), призери обласних змагань із плавання (команда із Закарпатської області).

Обласні організації Профспілки відповідально підійшли до вибору спортсменів – представників, тому результати змагань порадували і учасників команд, і направляючу сторону – ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Так, у змаганнях із шахів українці взяли золото. І чоловіки і жінки – вибороли перші місця.

У змаганнях із міні-футболу наші освітяни посіли ІІ місце – це згуртована й дружна команда вчителів міста Запоріжжя, які показали майстерну гру й віртуозне володіння м’ячем на полі.

Напруженими та цікавими були змагання із настільного тенісу. Тут українки вибороли командне ІІІ місце, а чоловіча команда посіла ІІ місце. Переможцями у особистому заліку стали Инна Белащенко – тренер-викладач КДЮСШ-№ 2 м. Чернігова (ІІ місце) та Олександр Буберенко – вчитель Біленківської ЗОШ м. Білгород-Дністровського району Одеської області (ІІ місце).

У змаганнях із плавання українці посіли шосте місце серед 27 команд-учасниць спартакіади.

Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.