Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:55:23

Про стан та розвиток фізкультурно-оздоровчої та спортивної бази міста Чернігова

28.06.2012   08:55

Однією з основних складових розвитку фізичної культури і спорту є забезпеченість сфери матеріально-спортивною базою. У м. Чернігові це направлення реалізується шляхом використання існуючих спортивних споруд, пристосованих приміщень для занять та будівництва нових. Про це інформував на розширеній міській нараді начальник відділу по фізичній культурі та спорту міської ради Олександр Стецько.

На сьогоднішній день у Чернігові налічується 5 стадіонів, 166 спортивних майданчиків для занять різними видами спорту, 92 приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять, 66 спортивних залів, 2 плавальні басейни, 18 тирів, 4 веслувально-спортивні бази, 2 лижні бази, 7 фітнес-клубів, 3 зали для гри у боулінг.

З метою вдосконалення фізкультурно-спортивної бази за місцем проживання населення та в місцях масового відпочинку розроблена та затверджена міська Програма, яка передбачає відновлення та реконструкцію дитячих ігрових та спортивних майданчиків протягом 2009-2014 років.

Так, згідно з Програмою у 2009-2011 роках за рахунок міського бюджету відремонтовано один баскетбольний майданчик (проспект Перемоги, 159) та встановлено 7 майданчиків з тренажерним обладнанням у загальноосвітніх навчальних закладах (ЗНЗ № 1, проспект Миру, 40), ЗНЗ № 2 (вул. Савчука, 13), ЗНЗ № 20 (вул. Коцюбинського, 8), ліцей № 15 (вул. 50 років ВЛКСМ, 4 б), ЗНЗ № 29 (вул. Доценка, 9), ЗНЗ № 35 (вул. Незалежності, 42 а) і один у мікрорайоні міста “16 квартал” (вул. Комсомольська, 55 а). На ці заходи з міського бюджету витрачено 400 тис. грн.

З метою залучення позабюджетних коштів на відновлення спортивних майданчиків керівництву дитячо-юнацького тенісного клубу “Олімп” надано тенісний корт, розташований на подвір’ї міської лікарні № 2 (вул. 1 Травня, 168). За власний рахунок клубу та за рахунок залучених коштів його приведено в належний стан, зроблено покриття, освітлення та тоновий захист майданчика. На базі фізкультурно-спортивного товариства “Динамо” за рахунок власних коштів збудовано майданчик для спортивних ігор. На виконання Правил забудови та використання території м. Чернігова ВАТ “Домобудівник” до Дня міста подарував мешканцям мікрорайону “Масани” комплексний майданчик для спортивних ігор.

Для популяризації активного відпочинку серед городян по проспекту Перемоги, 54 облаштовано гімнастичне містечко зі встановленням обладнання для проведення дворових змагань серед турнікменів, у ЗОШ № 19 і 28 за ініціативи обласної федерації хокею та підтримки цього проекту міською радою встановлено дві хокейні коробки. За рахунок коштів ВАТ “Базіс” у мікрорайоні “Масани” відкрито розважальний комплекс з залами для гри у боулінг та більярд, а приватним підприємцем збудована перша не тільки в місті, а й в Україні всесезонна ковзанка з синтетичним покриттям “супер-глайд”. Приватним підприємством відкрито ще один боулінг-клуб “Аватар” (вул. Боженко, 106), а у приміщенні торгівельного центру “Рояль” (вул. Музикальна, 1) зали для активного сімейного відпочинку. Після ремонту введено в експлуатацію плавальний басейн 8-го навчального центру державної спеціальної служби транспорту (Щорса, 18), у мікрорайоні “16 квартал” (вул. Комсомольська, 55 а, ) за ініціативи і підтримки депутата міської ради А. Стаха облаштовано майданчик з прокатом інвентаря для масового катання на ковзанах. Мешканці міста також мали можливість взяти на прокат зимовий інвентар у Центральному парку культури і відпочинку. З початком літнього відпочинку у цьому році на міському пляжі “Золотий берег” проведено ремонт та облаштовано спортивні майданчики для пляжного волейболу і футболу.

Головною проблемою галузі у місті залишається недостатня забезпеченість спортивними спорудами для проведення навчально-тренувальної роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл та проведення спортивно-масових заходів всіх рівнів. Для часткового вирішення цього питання міською радою прийнято рішення про передачу цілісного майнового комплексу КП “Стадіон ім. Ю.О. Гагаріна” до державної власності, аби за рахунок державного бюджету створити на базі стадіону сучасний спортивний комплекс. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.03.2009 р. № 298 – р стадіон ім. Ю.О. Гагаріна віднесено до сфери управління Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, що дало можливість на базі стадіону створити державне підприємство “Олімпійський навчально-спортивний центр “Чернігів”. Для створення належних умов для занять легкою і важкою атлетикою, футболом та боксом і на сьогодні продовжуються роботи по його реконструкції та ремонту.

За останні роки проведено ремонт підтрибунних приміщень, заміна освітлення, ведуться роботи по заміні покриття легкоатлетичних доріжок, сидінь для глядачів, що дало можливість тільки протягом 2011 року на базі Центру провести 12 матчів Чемпіонату України з футболу серед чоловічих команд, 3 матчі міжнародних змагань з футболу серед жіночих команд, 8 зборів збірних команд України з важкої атлетики та футболу, більше 30 міських змагань та спортивно-масових заходів. У перспективі подальшого розвитку інфраструктури підприємства реконструкція легкоатлетичного манежу та заміна сидінь для глядачів східної трибуни стадіону.

У рамках співпраці з управлінням освіти міської ради та дирекціями загальноосвітніх навчальних закладів спортивні школи міста мають можливість використовувати базу навчальних закладів для проведення тренувального процесу. Однією з таких шкіл є ЗОШ № 19. Навчально-спортивна база цього закладу дозволяє проводити у місті змагання з волейболу, художньої гімнастики міського, обласного і всеукраїнського рівнів.

Проводиться будівництво навчально-спортивної бази комунального позашкільного навчального закладу “Дитячо-юнацька спортивна школа Чернігів” біля р. Десна (мікрорайон “Бобровиця”).

Для забезпечення працівників ВАТ “Домобудівник” та жителів міста спортивними спорудами на сьогодні в стадії завершення будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу даного підприємства, до складу якого входить: спортивна зала (36х18 м), зала з тренажерним обладнанням та плавальний басейн (25 м), а також, спортивно-оздоровчого комплексу прокуратури області біля р. Десна.

Основними спортивними базами міста, де проводиться фізкультурно-спортивна робота на сьогодні залишаються: УСБ СДЮШОР з лижного спорту ФСТ “Україна” (вул. Маліновського, 59), спортивна база Чернігівського національного педагогічного університету (вул. Гетьмана Полуботка, 53), ФОК Чернігівського державного інституту економіки і управління (пр. Перемоги, 143 а), спортивна база СДЮШОР з футболу “Юність” (пр. Перемоги, 110), СДЮШОР з футболу “Десна” (вул. Жабинського, 19), стадіон “Текстильник” (вул. Щорса, 66) і ФОК “Хімік” ВАТ “Чернігівське хімволокно” (вул. Щорса, 88), підприємство “Обласний стрілецько-спортивний клуб Чернігівської обласної організації товариства сприяння обороні України (вул. Жабинського, 15 а), навчально-спортивна база Чернігівської обласної організації ФСТ “Україна” (вул. Горького, 5 а).

Відділ по фізичній культурі та спорту міської ради, за словами начальника відділу Олександра Стецька, спільно з управліннями і відділами міської ради, обласної державної адміністрації та зацікавленими організаціями проводить постійну роботу зі збору інформації щодо проектів будівництва та реконструкції спортивних об’єктів.

На даний час у місті розглядаються та ведуться роботи над такими проектами:

– реконструкція і ремонт приміщення комунального позашкільного навчального закладу “ДЮСШ “Чемпіон” міської ради за адресою: вул. 50 років ВЛКСМ, 28, де планується розміщення адміністрації школи та зали боротьби;

– будівництво на території стадіону “Юність” (проспект Перемоги, 110) футбольного манежу;

– будівництво універсальної критої спортивної арени зі штучним льодовим покриттям з трибунами для глядачів (ЗОШ № 17, вул. Малясова, 14);

– реконструкція стадіону та будівництво трибун спортивної бази ЗОШ № 30, будівництво туристсько-розважального та спортивного комплексу в Ялівщині та аквапарку в районі річкового порту;

– будівництво льодової арени в Центральному парку культури і відпочинку;

– будівництво спортивно-оздоровчого комплексу між спеціалізованою дитячо-юнацькою школою олімпійського резерву з футболу “Юність” та обласним палацом дітей та юнацтва;

– встановлення компактних тренажерних майданчиків за рахунок фінансування міської Програми відновлення та реконструкції дитячих ігрових і спортивних майданчиків та майданчиків з тренажерним обладнанням і ігрових з синтетичним покриттям за рахунок фінансування державних Програм.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини