Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:50:14

Євген Чумак - гравець ФК Десна

03.03.2018   11:37Агенцiя

2 березня Десна відправилася на другий тренувальний збір до Туреччини, і разом з командою в Сіде буде готуватися новий гравець клубу – Євген Чумак. Вихованець київського Динамо підписав контракт з Десною на правах вільного агента.

Біографія новачка Десни

Євген Чумак народився в Глухівцях, що на Вінничині. У віці 6 років батько відвіз Євгена до Києва, де той почав займатися футболом у ДЮФШ «Динамо» під керівництвом Олександра Шпакова. Після кількох років виступів у нападі, тренери вирішили перевести Чумака на позицію флангового півзахисника, а у віці 14 років відрядили його ближче до центра поля. За декілька років до випуску з академії Євген перейшов до лав столичного РВУФК, де тренувався під керівництвом Олександра Калини та Дмитра Семчука.

У 2012 році Чумак повернувся до системи київського «Динамо», ставши одним з ключових гравців юнацької команди Валентина Белькевича, що здобула золоті нагороди першості України серед гравців віком до 19 років. Того ж року Євгена почали залучати і до матчів юнацької збірної України та поєдинків за молодіжну команду «Динамо». Протягом наступного сезону він став одним з ключових гравців динамівського дубля та разом з партнерами по збірній взяв участь у юнацькому чемпіонаті Європи 2014 року, що відбувся в Угорщині. Українська команда не змогла вийти з групи, програвши лише майбутнім тріумфаторам змагань — німцям, а сам Чумак з’являвся на полі в усіх трьох поєдинках збірної, занісши до свого пасиву одну жовту картку.

26 лютого 2015 року Євген Чумак дебютував у складі першої команди «Динамо», і відразу в єврокубковому матчі – з’явився на полі у матчі Ліги Європи 2014/15 проти французького «Генгама». 1 березня того ж року він дебютував у складі команди в розіграші української Прем’єр-ліги, відзначившись забитим м’ячем у ворота харківського «Металіста» вже через 10 хвилин після появи на полі.

На початку сезону 2015/16 перейшов на орендних засадах до лав ужгородської «Говерли», але згодом опинився в лавах білоруського клубу «Торпедо-БелАЗ». У липні того ж року на умовах оренди став гравцем кропивницької «Зірки». 15 вересня 2016 року офіційно став гравцем львівських «Карпат», підписавши дворічний контракт, але вже взимку 2016/17 залишив команду за обопільною згодою.

2 березня 2018 року Євген Чумак підписав контракт з чернігівською «Десною».

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини