Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:55:24

Найбільше біатлоністів-олімпійців з Чернігівщини

06.02.2018   11:47Агенцiя

Чотири біатлоністи з Чернігівщини представлятимуть Україну на ХХІІІ зимових Олімпійських іграх. Про це зазначили під час брифінгу в облдержадміністрації.

Ще по два спортсмени у цьому виді спорту від Тернопільщини та Сумщини. Змагання стартують 9 лютого та триватимуть протягом 17 днів.

Відтак, до Пхьончхані (Південна Корея) поїхали:

Сергій Семенов – Заслужений майстер спорту України з біатлону, чемпіон Європи, дворазовий бронзовий призер чемпіонатів світу, володар малого кришталевого глобусу Кубка світу (індивідуальні гонки) (тренери: Олександр Семенов та Олександр Ворчак);

Артем Прима – Заслужений майстер спорту України з біатлону, чемпіон Європи, призер та учасник чемпіонатів світу та Європи (тренери: Олександр та Світлана Ворчак);

Ірина Варвинець – Заслужений  майстер спорту України з біатлону, срібна призерка чемпіонату світу з біатлону, чемпіонка Європи 2018 року, чемпіонка та призерка чемпіонатів Європи серед юніорів, дворазова призерка зимової Універсіади, призерка етапів Кубка світу (тренери: Микола та Жанна Зоц, перший тренер – Віталій Паршуков);

Артем Тищенко – майстер спорту України міжнародного класу з біатлону, призер чемпіонатів Європи, а також світу серед юніорів, срібний призер чемпіонату Європи, переможець та призер чемпіонатів України (тренери: Микола та Жанна Зоц).

У разі перемоги спортсмени отримають винагороди і від держави, і від області зокрема. Детальніше у прямій мові директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніни Лемеш.

Вболівальники Чернігівщини матимуть змогу слідкувати за перебігом змагань зокрема і в прямому ефірі, що транслюватиметься на екрані Обласного молодіжного центру. На базі Чернігівської регіональної дирекції НСТУ планують облаштувати прес-зону. Події коментуватимуть самі спортсмени, їх наставники та регіональні експерти.

Запланована низка заходів на підтримку олімпійського руху і в навчальних закладах області. Деякі уже стартували.

Зараз же директор спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту Віталій Паршуков та заступник директора обласної школи вищої спортивної майстерності Віталій Бойко рекомендують утриматися від активного спілкування зі спортсменами, адже вони мають багато працювати, якісно відпочивати та налаштовуватися на випробовування.

Після закінчення Олімпійських ігор у Пхьончхані стартують ХІІ зимові Паралімпійські ігри (з 9 по 18 березня 2018 року).

Чернігівщину представлятимуть Ігор Рептюх та Дмитро Суярко (тренери: Андрій Литвинець та Володимир Сторожок).

Фахівці зауважують, що Україна має досить хороші шанси виборити чимало нагород. Найбільша ставка  і на Олімпійських, і на Параолімпійських іграх, саме на сіверських спортсменів.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини