Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:31:40

Оцінки збірній України і тренерам виставить Олімпіада

17.01.2018   08:16Агенцiя

Майже три тижні залишається до урочистого відкриття XXIII зимової Олімпіади, і кожний старт українських біатлоністів розглядається через призму головних змагань чотириріччя.

Невдалі результати четвертого етапу Кубка світу в Обергофі спортсмени і тренери списали на жахливу погоду, зазначаючи в інтерв’ю, що кращі досягнення принесуть наступні змагання та олімпійські траси.

На жаль, чудовий біатлонний комплекс німецького Рупольдинга і численні вболівальники стали свідками відверто провальних результатів естафетних гонок. У чоловіків усі чекали повернення на снігові траси після хвороби визнаного майстра Сергія Семенова. Але відсутність змагальної практики негативно вплинула на результат чернігівця, який не допоміг команді наблизитися до лідерів. Ці надії поховав на третьому етапі Володимир Семаков, настрілявши штрафне коло. Дмитро Підручний спромігся «витягти» збірну лише на 15 місце.

Наступного дня всі з нетерпінням очікували виступу нашого золотого жіночого олімпійського квартету. Проте результат приніс глибоке розчарування: найгірший за останнє десятиріччя – 11 місце. Про нього тренер команди Урош Велепець спокійно відреагував: «Це просто невдала естафета, хоча налаштованість дівчат була добра. Не вдалося зробити так, як бажали… Ми продовжуємо готуватися до Олімпіади». Проте ця гонка ще раз підтвердила, що команда перебуває у функціональному спаді. Тож залишається лише сподіватися, що це явище тимчасове і зникне на шляху до Пхьончхана.

Водночас лідери світового біатлону демонструють бойову форму і здобули чергові медалі. Особливо варто відзначити Мартена Фуркада з Франції, який у цьому сезоні встановив світовий рекорд, зійшовши в п’ятнадцяте поспіль на п’єдестал пошани.

А на етапі кубка IBU в німецькому Арбері члени національної збірної Б також відзначилися скромними результатами. Кращим серед чоловіків знову став чернігівець Андрій Доценко, який зумів фінішувати 22-м і здобув залікові очки. Тепер команда Б розпочала заключний тренувальний збір перед чемпіонатом Європи, який стартує індивідуальними гонками 24 січня в італійському Ріднау.

Наша головна збірна (без Сергія Семенова і Олени Підгрушної, які готуються за індивідуальною програмою) з Рупольдинга переїхала до італійських Антхольц-Антерсельви, де 18-21 січня українці позмагаються за нагороди шостого етапу Кубка світу, а 1 лютого вилітають до столиці Олімпіади – Пхьончхана.


Сергій Гайдук

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини