Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:19:35

Десна поступилася Полтаві (1:2)

31.10.2017   14:52Агенцiя

Центральний матч 19-го туру, безперечно, відбувався в Чернігові, де в очному протистоянні зійшлися 2 та 3 команди чемпіонату. Не дивно, що гра привернула увагу вболівальників – не зважаючи на будній день та жахливу погоду, на трибунах стадіону імені Гагаріна зібралося близько 1000 глядачів. Приїхав на матч і президент ПФЛ Сергій Макаров, вперше на гру в Чернігів приїхав і новий президент Десни Володимир Левін. Не оминув увагою важливий матч і президент полтавчан – Леонід Соболев також відвідав Чернігів.

Після 18-ти зіграних матчів Десна на одне очко відставала від Полтава, тож мала перемагати перед рідними вболівальники. Але варто додати, що сіверяни в середу провели важливий матч в Кубку України, а полтавчани цілеспрямовано готувалися до вояжу в Чернігів. Втім, старт поєдинку показав, що це не впливає на гру – Десна впевнено заволоділа ініціативою і створила кілька небезпечних моментів біля воріт Кринського. До речі, основний голкіпер Полтави Кучинський пропускав матч через пошкодження і це, можливо, стало одним з головних елементів фінального результату. Кринський провів матч на високому рівні, не допустивши жодної помилки і допоміг своїй команді святкувати перемогу.

Вже на 2-й хвилині гри зобов’язаний був забивати Філіппов, але Олександр ударом з кількох метрів не влучив у ворота. Але вже за 10 хвилин Філіппов реабілітувався, відкривши рахунок в матчі. На 12-й хвилині гри Іванов виніс м’яч з пустих воріт, але першим на добиванні першим опинився 10 номер Десни і ударом в один дотик відправив м’яч в сітку воріт суперника. Після забитого голу сіверяни мали закріплювати перевагу, але жоден з численних моментів не змогли реалізувати.

За кілька хвилин до завершення першого тайму Десна забила другий мяч, і знову відзначився Філіппов, але суддівська бригада зафіксувала в цьому моменті положення поза грою. А вже на 45-й хвилині гри Арвеладзе пробив метрів з 20-ти – без шансів для Кринського, але за гостей зіграла перекладина.

В перерві Анатолій Безсмертний випустив на поле зіркового Ковпака – Олександр замінив Кропивного, а от тренерський штаб Десни випустив той же склад. Проте заміна полтавчан кардинально на хід гри не вплинула – Десна більше контролювала мяч і не дозволяла супернику створювати моменти у воріт Махновського. Перший удар в ствір воріт в другій половині гри теж в активі Десни – Єгор Картушов сильним ударом метрів з 25-ти пробив в руки Кринському.

Ще за кілька хвилин хороший момент був у Парцванії – після подачі кутового Темур виграв боротьбу на другому поверсі і пробив по воротам Полтави, але Кринський виручи свою команду. Анатолій Безсмертний на це відповів ще однією заміною – Насібулін замінив Савіна.

Десна впевнено вела гру, нагнітаючи небезпеку біля воріт полтавчан, і тим більше неочікуваним був гол Полтави. Швидка контратака Полтави завершилася влучним ударом Дегтярьова після помилки центрального захисника господарів. 1:1 – в середині другого тайму. До честі Десни, практично тут же сіверяни мали відновлювати статус-кво – Картушов вивів на ударну позицію Філіппова, але полтавчан, після удару Олександра, знову врятував Кринський.

На 67-й хвилині гри  досить неоднозначний момент відбувся в центрі поля – Насібулін явно притримав Коберідзе на очах арбітра, а гравець Десни не стримався і відмахнувся від суперника – Насібулін впав на газон, а арбітр показав червону картку Коберідзе. Олександр Рябоконь тут же випустив в центр поля Павла Щедракова.

На 75-й хвилині гри дубль оформив Дегтярьов – нападник виграв боротьбу на другому поверсі після подачі з лівого флангу і ударом головою метрів з 10-ти переграв Махновського – 1:2. Такий результат, звісно, не влаштовував господарів поля, тому сіверяни всі сили кинули на атаку. Вийшов на поле і другий нападник – Денис Безбородько. Згодом на полі з’явилися ще Коваленко і Банасевич. Врятувати гру міг Картушов, але на його удар зі штрафного зреагував Кринський – один з кращих гравців матчу.

Десна програла, по суті, переможну гру. До вилучення підопічні Олександра Рябоконя повністю контролювали гру, переважаючи супернику за всіма показниками гри, але, як-то кажуть, результат на табло – Полтава вдруге в цьому сезоні перемагає Десна з рахунком 2:1.

Десна 1:2 Полтава

Голи: Філіппов, 12 – Дегтярьов, 59, 70

Десна: Махновський, Жук (Банасевич, 89), Парцванія, Братков, Мостовий, Коберідзе, Олійник (Щедраков, 68), Картушов, Арвеладзе (Коваленко, 87), Волков (Безбородько, 80), Філіппов. Запасні: Шевченко, Чорноморець, Скепський. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Полтава: Кринський, Ковтун, Парамонов, Голіков, Іванов, Кропивний (Ковпак, 46), Покотилюк, Савін (Насібулін, 54, Кушніренко, 70 ), Савченко (Сокуренко, 87), Трояновський (Олійник Д.), Дегтярьов. Запасні: Кучинський, Сокуренко, Недоля. Головний тренер: Анатолій Безсмертний.

Попередження: Іванов, 20, Філіппов, 39, Голіков, 81, Парамонов, 88, Кушніренко, 90

Вилучення: Коберідзе, 62

http://desna.football/desna-postupilasya-poltavi-1-2/

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини