Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:08:01

Рада старійшин Прилук вважає, що підстав для проведення референдуму немає

09.06.2012   16:18Агенцiя

На адресу міського голови надійшло повідомлення про проведення зборів громадян України з питання проведення місцевого референдуму. Дане повідомлення підписали ініціатори проведення зборів Дмитро Барнаш, Валерій Чернов та Світлана Яременко.

Відповідно до статті 16 Закону України “Про всеукраїнський та місцеві референдуми” ініціатори зборів мали б в обов’язковому порядку повідомити міського голову про мету зборів, чого не було зазначено, а це означає, що порушена норма Закону та процедура подання повідомлення, про що й було вказано ініціаторам у відповіді.

Якщо в повідомленні, адресованому міському голові, ініціативна група не зазначила мети проведення референдуму, то на своєму сайті прес-служба Чернігівської обласної організації ВО “Свобода” вказала мету референдуму – це припинення повноважень чинного міського голови та відміна рішення виконкому про підвищення комунальних тарифів.

Але ж відповідно до статті 6 Закону України “Про всеукраїнський та місцеві референдуми” на референдуми не вносяться питання, віднесені до відання органів суду і прокуратури. Отже, відповідно до чинного законодавства питання, що стосується тарифів на житлово-комунальні послуги, не може бути внесеним на референдум.

05 червня відбулося засідання Ради старійшин міста, на якому розглядалося заявлене ініціативною групою питання проведення місцевого референдуму. Члени Ради старійшин, опрацювавши положення Закону України “Про всеукраїнський та місцеві референдуми”, прийшли до висновку, що підстав для проведення референдуму стосовно дострокового припинення повноважень міського голови вони не вбачають. А щодо тарифів, то Рада старійшин рекомендує діяти в рамках чинного законодавства.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини