Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:48:58

Ярмоленко офіційно перейшов у дортмундську Боруссію

28.08.2017   16:43Агенцiя

Вихованець чернігівського футболу в дортмундській Борусії.

Як повідомляє офіційний сайт німецького клубу, український футболіст підписав чотирирічну угоду - до 30 червня 2021 року. Новачок гратиме під дев'ятим номером.

За інформацією ЗМІ, перехід Ярмоленка обійшовся Дортмунду в 30 мільйонів євро.

За даними українського журналіста Артема Франкова, Динамо заробить на продажу Ярмоленка суму в 25 мільйонів євро.

Напередодні стало відомо, що нападник Динамо та збірної України успішно пройшов медобстеження перед переходом у дортмундську Боруссію.

Раніше повідомлялося, що італійська Рома відмовилася від спроб придбати Ярмоленка через його фінансові запити.

 

Цікаві факти:

– Андрій Ярмоленко народився в Ленінграді, але його батьки були родом з села Смолянка Куликівського району Чернігівської області. В Чернігів Ярмоленко повернувся з батьками у віці трьох років.

– В Десні Ярмоленко заробляв $200 на місяць, за повідомленнями ЗМІ, в Дортмунді Андрій буде отримувати $200 000 на місяць.

– Кожного року Ярмоленко організовує футбольні турніри для дітей Чернігівщини, а також допомагає своїм першим тренерам та друзям дитинства.

– У ДЮФЛ виступав за чернігівську «Юність», а у 13 років перейшов до школи Динамо. Однак за рік повенрувся додому і лише за три роки після успішного сезону в Десні знову опинився в Динамо.

– Андрій Ярмоленко повторив рекорд Дмитра Чигринського, перехід якого з Шахтаря в Барселону в 2009 році став найдорожчим трансфером українського футболіста з чемпіонату України.

– Продаж Ярмоленко стала найдорожчою в історії київського Динамо. Раніше рекорд утримував Андрій Шевченко, який пішов в Мілан за 25 мільйонів, але доларів.

– Ярмоленко є другим бомбардиром в історії збірної України (29 голів в 69 матчах), поступаючись лише Андрію Шевченку. Однак Андрій впевнено посідає перше місце в національній команді за кількістю гольових передач – 16.

2463dd– Ярмоленко неодноразово визнавався кращим гравцем України за версією різних видань і організацій, а в минулому сезоні вперше став кращим снайпером чемпіонату (15 голів), перервавши п’ятирічну бомбардирські гегемонію гравців Шахтаря.

– Після останнього продовження контракту Ярмоленко отримав статус самого високооплачуваного гравця чемпіонату України. За різними даними, 27-річний футболіст заробляв на рік від 4,5 до 5,5 мільйонів євро.

– Ярмоленко стане 19-м українцем, який виходив на поле в матчах Бундесліги. Найбільш помітний український слід в Німеччині залишили Андрій Воронін (155 матчів), Віктор Скрипник (137 матчів) і Анатолій Тимощук (86 матчів).

– Андрій Ярмоленко не перший українець в дортмундської Боруссії. Свого часу чотири роки в системі клубу провів вихованець одеського футболу Ігор Бендовскій, проте далі дубля так і не пробився.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини