Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:05:22

Чернігівщина спортивна: перемоги, поразки, змагання і турніри

25.05.2017   16:29Агенцiя

У цьогорічному чемпіонаті області з футболу у вищій лізі беруть участь 13 команд (торік – вісім).

Вперед за нагородами!

За нагороди змагатимуться команди «Полісся» (Добрянка), «Ревна» (Семенівка), «Городня» (Городня), «Кудрівка» (Сосниця), «Кремінь» (Ічня), ДЮСФШ (Ніжин), «Агродім» (Бахмач), «Прилуки» (Прилуки), «Зернопром» (Анисів), «Фаворит» (Корюківка) та три колективи з обласного центру – ФК «Чернігів», «Ніка», «Десна-2». На жаль, серед претендентів на чемпіонський титул не буде команди «Фрунзівець» (Ніжин), яка у 2016 році вперше в історії стала чемпіоном області та виграла кубок, а також непогано зіграла в аматорському кубку України. Причина проста – фінансові проблеми. До речі, від обласної федерації футболу безкоштовно кожна команда отримала по 10 футбольних м’ячів, а арбітри, які обслуговуватимуть матчі, – комплекти суддівської форми фірми «Joma». У першому турі команди між собою зіграли так: «Городня» – ФК «Чернігів» – 2:4, «Прилуки» – «Кудрівка» – 1:2, ДЮСФШ – «Ревна» – 1:1, «Десна-2» – «Агродім» – 0:1, «Кремінь» – «Ніка» – 2:3, «Зернопром» – «Фаворит» – 0:0.

Виграш і поразка

Довгий час команда «Авангард» (Корюківка) не вигравала матчі чемпіонату України з футболу серед аматорських колективів. Нарешті у 17 турі їй це вдалося. Вдома вона виграла у команди «Первомайськ» (Миколаївська область) з великим рахунком – 5:0 (Грищенко, 34, 50, 55; Процик, 47; Порохня, 90+1). Успіх дещо дозволив полісянам поліпшити очковий доробок і покинути останнє місце в турнірній таблиці. А команда «Єдність» (Плиски) змагалась у Харкові з командою «Металіст 1925», яка лідирує. Господарі мали перевагу і здолали суперника – 4:1 (Синиця, 34; Дехтяренко, 42, 51; Ралюченко, 62 – Литв’як, 90+2). «Єдність» у чемпіонаті йде на четвертому місці.

Молодіжні турніри

На чернігівському стадіоні «Юність» зіграні фінальні матчі обласних змагань з футболу серед юнаків 2004 р. н. на призи клубу «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola». Перемогу здобули учні чернігівської школи №35, які були сильнішими за однолітків зі школи №12 з Чернігова та школи №3 з Прилук. Відзначено і кращих футболістів – Дмитро Ященко (воротар) Єгор Щупік (захисник) з Чернігова та Назар Ільченко з Прилук. Влучнішим в ударах на точність став Дмитро Ященко, на дальність – Богдан Ляскорунський, а вправно жонглював м’ячем Денис Кільдій (всі троє з Чернігова).

Фінал обласних змагань з футболу ФСТ «Колос» АПК України під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?» серед команд позашкільних навчальних закладів спортивного профілю відбувся у Мені. Серед учнів у віковій групі 2003-2004 р. н. чемпіонський титул здобула команда Чернігівської районної ДЮСШ. На другому місці команда Менського, на третьому – Бобровицького районів. Команда Ніжинської районної ДЮСШ одержала золоті медалі у групі, де змагались спортсмени 2005-2006 р. н. Серед призерів також команди Ічнянського та Ріпкинського районів.

Міжобласний турнір серед школярів 2005-2007 р. н. тривав у Линовиці Ніжинського району. Змагались представники шести команд: з Прилук, Бобровиці, Ніжина, Прилуцького району та Києва. Перше місце виборола команда Прилуцької міської ДЮСШ.

Шукає своє місце

У тому, що збірна України з легкої атлетики перемогла у міжнародній матчевій зустрічі в Луцьку, є і  доробок Вадима Журби з Чернігова. У метанні диска він третій. А конкурентами у нього були, окрім своїх, ще і дискоболи з Білорусії, Ізраїлю, Румунії, Кіпру. Наш земляк робить ще перші кроки у великий спорт, і цей виступ є хорошим стимулом для подальшого зростання.

Вдома одержали «бронзу»

Заключний етап клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед чоловіків приймав Чернігів. У найсильнішій групі виступали 10 команд з Полтави, Жовкви, Кропивницького, Києва, Сум, Харкова і Чернігова. Вдома за нас грала недавно створена команда «ПАСС-Авто». Дебютанти таких турнірів виступили досить вдало і завоювали бронзові медалі. Претендували і на «срібло», але на одне очко їх випередила команда «Тенісна академія» (Суми). Чемпіоном стала київська команда «Фортуна». За чернігівців грали заслужений майстер спорту Юрій Щепанський, майстер спорту міжнародного класу Олександр Бєльський, майстер спорту Віктор Єфімов та кандидат у майстри спорту Андрій Гребенюк.

Їхали з вітерцем

У Сумах відбувся відкритий весняний чемпіонат України з велоспорту на шосе в індивідуальній гонці, індивідуальній груповій гонці, гонці критеріум серед юнаків та дівчат. Свою майстерність демонстрували велогонщики з 13 областей. В індивідуальній гонці з роздільного старту на 20 км та в гонці критеріум на 40 км Андрій Пономар з Чернігова посів друге місце. Збірна команда області (Андрій Пономар, Денис Хотульов, Богдан Щербина) також фінішувала другою.


Пробилися до фіналу

Тривають змагання з волейболу серед юнаків у залік XIII літньої Універсіади України. У четвертій зоні грали студенти чернігівського педуніверситету. У рідних стінах полісяни обіграли команди з Хмельницького – 3:1 (25:14, 25:15, 28:30, 25:14) та Донецької області – 3:0 (25:18, 25:21, 25:19) і вийшли до фіналу, де 8 команд поборються за медалі.

 За крок до прем’єр-ліги

Гра чернігівської «Десни» проти команди «Арсенал-Київ» у чемпіонаті України в першій лізі розпочалась на зустрічних курсах. Поступово полісяни взяли ініціативу на себе і притисли «канонірів» до своїх воріт. На 21 хвилині Ілля Коваленко навісив з флангу, а Євген Чепурненко замкнув передачу – 1:0. Невдовзі Денис Фаворов відгукнувся на подачу у штрафний майданчик і зіграв на випередження – 2:0 (36 хв.). Початок другого тайму став неприємним для гостей, бо захисник порушив правила. Пенальті чітко пробив Леван Арвеладзе – 3:0 (47 хв.). Атакуючи, капітан «Десни» Вадим Мельник головою відправив м’яч у ворота – 4:0 (56 хв.). Йшла 76 хвилина, коли Семчук скоротив відставання – 4:1 (76 хв.). Таке зухвальство розлютило Іллю Коваленка, і рахунок став 5:1 (88 хв.).

Через декілька днів «Десна» у гостьовому матчі перемогла «Полтаву» – 1:0, хоча події могли розгорнутись у протилежний бік, якби реалізував у дебюті зустрічі пенальті Євген Трояновський. Одначе він не влучив у ворота чернігівців. Автором переможного м’яча став Максим Максименко на 49 хвилині. Пройшла передача з лівого флангу, котру центр- захисник замкнув. У турнірній таблиці «Десна» на другому місці – 72 очка. «Верес», що йде третім, – 66. До виходу у прем’єр-лігу «Десні» бракує одного очка, яке необхідно здобути у двох заключних матчах.

Віктор Береговий

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.