Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:23:01

Десна ще на крок ближче до УПЛ (Полтава - Десна 0:1)

22.05.2017   14:13Агенцiя

Вже другого червня закінчується чемпіонат першої ліги сезону 2016/2017, сезону, який може стати історичним для нашого клубу.

Вперше Десна має реальний шанс вийти до вищого дивізіону, вийде чи ні, дізнаємося згодом, але вже зараз можна сказати, що команда заслуговує на повагу. За три тури до фінішу Десна випереджала Верес на три очки, чи реально обійти рівенчан? Чому б і ні, адже вже в 32-му турі Десна відірвалася від свого конкурента вже на шість пунктів, але про все по-порядку.

Команда відправилася в Полтаву ще вчора вранці в суботу, встигнувши провести тренування на полі суперника. Але не на тому, де мала відбутися гра – зараз полтавчани проводять заміну газону на своєму полі, а матчі проводять на стадіоні Лтава в передмісті. Зміна стадіону, звісно, несе й додаткові проблеми, одна з них – пряма трансляція матчів. Минулий домашній матч з Колосом полтавчани взагалі не транслювали, але завдяки втручанню керівника прес-служби ПФЛ та великому бажанню Десни полтавчани таки спромоглися організувати трансляція, але лише на одну камеру. Тому чернігівські вболівальники вперше в цьому році не мали змоги подивитися гру на телеканалі Дитинець. Та це не так критично – головне те, що відбувалося на футбольному полі.

IML_8225В 31-му турі команди показали різні результати – Полтава поступилася авангарду, а Десна розгромила Арсенал. Та незважаючи на це, більше змін в стартовому складі зробив Олександр Рябоконь. Місце в опорній зоні зайняв Павло Щедраков, змінивши Луку Коберідзе, а Іллю Коваленко на фланзі півзахисту змінив Олександр Волков. Варто також додати, що в кінці гри з Арсеналом неприємну травму отримав капітана команди Вадим Мельник, тому, звісно, не міг зіграти в сьогоднішньому матчі, а місце в центрі захисту зайняв Максим Максименко. Тим не менше, Мельник, як справжній “вожак”, поїхав з командою в Полтаву. А от Володимир Прокопієнко зроби лише одну заміну після гри з Авангардом – Дмитренко замість Нехтія.

Розпочався матч в спокійному руслі, як це часто і буває, але вже на 8-й хвилині гри Полтава мала відкривати рахунок. Дегтярьов впав в штрафній площі сіверян, а арбітр побачив в цьому моменті порушення правил з боку Максименка чи то Махновського. Після кількахвилинних сперечань до м’яча підійшов Трояновський і, на щастя, не вдало виконав 11-метровий удар – м’яч пройшов поруч зі стійкою. І ледь не відразу Десна могла покарати суперника за нереалізований момент – після передачі Ігоря Кірієнко Картушов пробивав з лінії штрафного майданчика, але в цьому моменті господарів поля виручив Кринський.

IML_8488В цілому варто відзначити, що перший тайм пройшов з невеликою перевагою господарів, але по-справжньому небезпечних моменті небагато численні вболівальники майже не побачили. До речі, на гру в Полтаву керівництво Десни організувало безкоштовну поїздку для своїх шанувальників, і на маленькому стадіоні Лтава близько 40-ка чернігівських фанатів повністю “заполонили шумовий простір” арени.
На 32-й хвилині гри лише реакція Махновського врятувала Десну від пропущеного м’яча – воротар перевів м’яч на кутовий після дальнього удару Насібуліна. А Десна свій момент мала під заісу першого тайму – Кірієнко, пробиваючи головою, не потрапив в ствір воріт Кринського.

На другий тайм Олександр Рябоконь виставив той же склад, що і на старті поєдинку, а Володимир Прокопієнко випустив на поле Нехтія. І буквально через кілька хвилин після початку другого тайму Десна відкрила рахунок. Євген Чепурненко виконав подачу зі стандартного положення в штрафний майданчик полтавчан, а максим Максименко зіграв на випередження і в падінні головою переправив м’яч в сітку воріт Кринського. 0:1 на користь Десни і другий гол Максименка в складі чернігівського клубу.

maksimenkoОдин з найкращих моментів в другому таймі мав Евген Чепурненко. Єгор Картушов пройшов по лівому фланзі і віддав на набігаю чого партнера, та Чепуренко, пробиваючи метрів з 15-ти, потрапив в захисника. Не менш небезпечно через кілька хвилин пробивав Волков, але після удару Олександра ідеально зіграв Кринський – молодий воротар Полтави в черговий раз врятував свою команду.
За 15 хвилин до фінального свистка Олександр Рябоконь провів першу заміну, ”грузин змінив грузина” – Коберідзе замість Арвеладзе. Але суттєво ця заміна не вплинула на хід гри, більші корективи внесла погода. Похмура погода призвела до того, що командам довелося грати в сутінках, адже на стадіоні Лтава немає освітлення. Тим не менше, це не завадило нашій команді довести гру до логічного завершення – Десна перемагає Полтаву завдяки голу Максима Максименко.

Верес програв Нафтовику, завдяки чому Десна вже на шість очок випереджає свого головного конкурента. Попереду матч з Оболонь-Броварем та виїзд в Маріуполь в гості до Іллічівця.  На Верес чекають матчі з Черкаським Дніпром та Геліосом. В двох матчах, якщо Верес виграє свої,  нашій команді необхідно набрати лише одне очко, зможемо?

ФК Полтава – Десна (Чернігів) — 0:1

Голи: Максименко, 47

Полтава: Кринський, Соломка, Бородай, Ковтун, Голіков, Насібулін, Дегтярьов, Трояновський (Пучковський, 67), Лебеденко, Зеленевич (Нехтій, 46), Дмитренко. Запасні: Мусієнко, Кушніренко, Сокуренко, Лучик. Головний тренер: Володимир Прокопиненко.

Десна: Махновський, Фаворов, Максименко, Братков, Мостовий, Щедраков, Чепурненко, Картушов (Бовтрук, 90), Волков, Кірієнко (Філіппов, 88), Арвеладзе (Коберідзе, 77). Запасні: Шевченко, Чорноморець, Солдат, Коваленко. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Попередження: Трояновський, 20, Дмитренко, 44, Насібулін, 45, Соломка, 89

На 9-й хвилині гри Трояновський не реалізував 11-метровий удар (мимо воріт)

17:00. м.Полтава. Стадіон «Лтава»

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Асистенти: Юрій Зоренко (Київ), Дмитро Запороженко (Запоріжжя)
Резервний арбітр: Олександр Титов (Донецьк)
Інспектор: Євген Котенко (Суми)

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини