Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:33:12

Чернігівська "Десна" у 31-му турі Першої ліги Чемпіонату України з футболу розгромила столичний "Арсенал-Київ" (5:1)

18.05.2017   18:23Агенцiя

Для підопічних Олександра Рябоконя матч із «канонірами» мав важливе турнірне значення, адже лише перемога влаштовувала «сіверян». У паралельному матчі «Верес» приймав «Миколаїв», тому права на осічку «Десна» не мала.

Наставники обох команд зробили мінімальні зміни у стартових складах. Замість Лисенка на полі з’явився Ігор Кірієнко, середню лінію «сіверян» Олександр Рябоконь наситив Арвеладзе та Коваленком.

А ось у Сергія Литовченка було інше завдання — знайти рівноцінну заміну одразу трьом гравцям основи, які пропускали цей матч через дискваліфікацію. Місце у воротах наставник «канонірів» довірив екс-гравцю «Десни» Сергію Сіталу.

Гра розпочалася на зустрічних курсах. Поступово «Десна» взяла ініціативу на себе і притисла «канонірів» до своїх воріт. На 15-ій хвилині, Денис Фаворов впритул «розстрілював» голкіпера, однак Сітало врятував свою команду. «Арсенал-Київ» тримався недовго. Ілля Коваленко навісив з флангу, а Євген Чепурненко у стилі Златана Ібрагімовіча замкнув цю передачу — 1:0.

Забивши швидкий гол «Десна» не зупинилася на досягнутому. Арвеладзе віддавав зрячу передачу на Чепурненка, а півзахисник з льоту пробив вище воріт. Через деякий час Леван Арвеладзе взяв ініціативу на себе і потужно пробив по воротах Сітала. Цього разу голкіпер проявив неабияку реакцію і не дав м’ячу затріпотіти у сітці воріт.

«Арсенал-Київ» відповів лише ударом Семенюка, однак ніякої загрози це «сіверянам» не принесло. Чергова атака «Десни» завершилася голом. Денис Фаворов першим відгукнувся на подачу у штрафний майданчик і зіграв на випередження — 2:0.

Після пропущеного голу «Арсенал-Київ» намагався скоротити рахунок. Найактивнішим у складі гостей був вихованець чернігівського футболу — Федосов. Саме Павло завдав найбільше клопоту захисникам «сіверян». Один із його проривів у самовідданому підкаті зупинив Вадим Мельник. Наприкінці першого тайму Федосов віддав передачу вздовж воріт, однак Черненку не вдалося завдати удару по воротах.

Початок другого тайму став катастрофічним для гостей. Захисник «канонірів» не за правилами зупинив Ігоря Кірієнка. Арбітр вказав на 11-метрову позначку. Вирок судді чітко виконав Леван Арвеладзе — 3:0.

Після такого «холодного душу» гості зовсім «попливли». Виправити становище намагався Федосов, однак молодий нападник не зміг переграти Махновського. «Десна» одразу покарала суперника. Картушов елегантно навісив на Мельника, а капітан «сіверян» головою відправив м’яч у ворота — 4:0.

Знявши всі питання щодо переможця, «Десна» почала грати в своє задоволення. Цим скористався суперник і забив гол престижу. Семчук скористався «пожежею» у штрафному майданчику «сіверян» і заштовхав м’яч у сітку — 4:1.

Таке зухвальство з боку «канонірів» розлютило «сіверян». Ілля Коваленко розібрався із трьома захисниками, увійшов до штрафного майданчика і без проблем переграв Сітала — 5:1.

На останніх хвилинах «Десна» була близькою до того, аби забити шостий м’яч у ворота «Арсенала-Києва». Галєнков вийшов віч-на-віч із голкіпером, але в останню мить Аксьонов вибив м’яч на кутовий.

«Десна» втримала переможний рахунок і здобула чергову важливу перемогу, яка зберігає шанси «сіверян» на вихід до Прем’єр-Ліги. Свою наступну гру «Десна» зіграє 21 травня у Полтаві. Суперником «сіверян» буде однойменніий клуб.

«Десна» – «Арсенал-Київ» — 5:1

«Десна»: Махновський, Фаворов, Мельник, Братков, Мостовий, Коберідзе, Чепурненко (Максименко, 81), Картушов (Галєнков, 71), Коваленко, Кірієнко (Банасевич, 65), Арвеладзе.

«Арсенал-Київ»: Сітало, Аксьонов, Майданевич, Костюченко, Семенюк, Насімі (Матвєєв, 64), Старгородський, Турчанов (Кізілатеш, 58), Домбровський, Федосов, Черненко (Семчук, 46) .

Голи: Чепурненко, 21, Фаворов, 36, Арвеладзе, 47 (пен.), Мельник, 56, Коваленко, 88 – Семчук, 76 .

Попередження: Чепурненко, 1, – Костюченко, 47, Старгородский, 49, Семчук, 88.

 

http://desna.football/desna-ne-pomitila-arsenal-kiyiv/

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини