Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:06:25

Олександр Рябоконь – найкращий тренер 21-го туру Першої ліги

25.03.2017   20:16Агенцiя

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визнало Олександра Рябоконя найкращим тренером 21-го туру

1. Номінальний результат команди – 5

Це був один із найважливіших матчів для “Десни” – в гостях у одного з потенціних конкурентів у боротьбі за медалі. Зважаючи на складність стартового весняного туру для більш перебудованої, оновленої чернігівської команди виїзд у Харків був для Олександра Рябоконя тим лакмусовим папірцем, на фоні якого він міг перевіряти боєздатність своїх підопічних та дієвість зимових змін (важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова).

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4

На відміну від суперників, “Десна” не мала дискваліфікацій, але не уникла кадрових проблем. При цьому Олександр Рябоконь зумів награти оновлений склад і максимально використати потенціал своїх підопічних, вивівши на однаковий рівень готовності і новачків, і старожилів. Єдина суттєва втрата – ветеран Вадим Мельник, провідний гравець оборони – була майстерно компенсована завдяки універсалізму Павла Щедракова.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5

Традиційно вважається, що Олександр Рябоконь – адепт захисного футболу, втім, зараз за самим підбором гравців “Десна” може вважатися командою з одним із найбільших атакувальних потенціалів. Олександр Дмитрович перебудував групу атаки, постарався скористатися контрастом між більш технічними і більш силовими виконавцями. Особливу роль виконував, приміром, Мостовий, який восени грав у нього в центрі півзахисту, а зараз ефективно діяв на фланзі. Цілком виправданим стало й використання Щедракова у центрі захисту.

4. Тренерська майстерність – 5

“Десна” по ходу матчу з “Геліосом” використовувала ігрову аритмію, то випружинюючи швидкими контратаками, то перечікуючи яскраві спалахи активності суперників. Олександр Рябоконь довірився стартовому складу, лише під кінець гри провівши необхідні заміни. Обидві були спрямовані на підтримання швидкості – тобто, й на останніх хвилинах чернігівці готові були втікати у контратаки .

5. Накопичувальний критерій – 5

“Десна” при Олександрові Рябоконю постійно серед лідерів Першої ліги, нині ж команда переживає найкращі часи за останнє десятиліття. За результатами виїзних матчів чернігівська команда наразі є найкращою у першості (25 очок у 11 матчах), нині вона максимально наблизилася до другого місця. І це при тому, що, поки йде реконструкція стадіону імені Гагаріна, всі свої матчі “Десна” проводить в інших містах. Конкретно проти “Геліоса” Рябоконь теж діє успішно – вже четвертий матч поспіль “Десна” не знає поразок від харків’ян, вигравши три матчі й іще один звівши внічию.

Лауреат 21-го ігрового дня в номінації “Тренер туру”:
Олександр Рябоконь (“Десна”). Середній бал – 4,8

ДО теми: Тренерський потенціал. Перша ліга. ФК "Десна"


Офіційний сайт ФК "Десна"

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини