Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:13:03

Про мерський футбол і осінні надії

14.05.2012   12:21Агенцiя

Сьогодні чи не всі видання Чернігівщини повідомили надзвичайно важливу новину. Наступного тижня, з 14 по 19 травня, чернігівський міський голова поїде аж у Польщу пограти у футбол. То буде другий за ліком чемпіонат Європи серед команд мерів. Чернігівський міський голова – капітан української команди.

Я не бачив, як грає під капітанством Олександра Соколова українська збірна мерів, я не бачив, як грає сам чернігівський міський голова, як, власне, виглядає у трусах і гетрах, але мене вже розпирає від гордості, що наш чернігівський градоначальник грає не на скрипочку, наприклад, а в серйозну чоловічу гру. Та ще й капітан при тому. Це на нього схоже. Він звик брати на себе відповідальність та здобувати перемоги. І не тільки в спорті. А й при виконанні своїх прямих обов’язків, за що отримує зарплату. Хто живе в Чернігові – той знає.

За повідомленням того ж таки Олександра Соколова, у змаганнях, окрім України, братимуть участь команди представників місцевого самоврядування Польщі, Італії, Словаччини, Словенії, Південного Тиролю, Німеччини, Австрії та Чехії. Олександр Соколов зауважив, що у підгрупі української команди сильні суперники – колеги з Німеччини, Австрії, Чехії та Польщі.

До складу наших увійшли сільські, селищні та міські голови з різноманітних куточків нашої країни. Команда навіть тренувалася і провела три короткотермінові збори. До команди входить 20 гравців. На полі гратимуть по 7 гравців від кожної команди. Членами збірних команд міських голів можуть бути мери міст та їх заступники. Допустимий вік заступників – не менше 40 років, при цьому їх кількість не може перевищувати половини складу команди. Кожен футбольний матч складається з двох таймів по 30 хвилин.

Отже, за, здавалося б, любительським турніром відбуватиметься серйозна подія напередодні Євро-2012. Українській мерській збірній належить зробити добрий зачин у передмундіальній Польщі. Мусимо показати, що в Україні навіть міські голови у футбол вміють грати. Бо і сміття з вулиць прибрати можна, і бездомних псів поховати до напливу іноземців, бомжів з повіями десь тимчасово вивезти, а ось якщо мери у футбол не вміють грати, так тому вже не навчиш.

Що ж до нашого чернігівського міського голови і капітана тої збірної особисто, то йому футбольний успіх нині як ніколи необхідний. Йому нині дуже потрібні позитивні емоції. І перемога, якщо така буде, то не тільки і не стільки буде перемога іміджева, скільки символічна. Після неї навіть до ворожки не ходи – восени Олександр Соколов може змінити залу засідань чернігівської міської ради на ту раду, що під скляним куполом.

Аутов Юрій, "Хвиля Десни"

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.