Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:20:41

Десна - Дніпро. Анонс матчу

26.10.2016   12:43Агенцiя

Річкове дербі на берегах київського моря

Команди першої ліги спочатку досить вальяжно підійшли до нинішнього Кубка. Наставники у перших раундах дозволяв собі тасувати склад, надаючи ігрову практику футболістам, які до цього не часто виходили в основі. Все змінилося з жеребкуванням четвертого раунду, коли на турнір багато хто почав дивитися зовсім іншими очима. Не залишилася осторонь від цієї тенденції і "Десна". Не задіявши з перших хвилин у поєдинку з "Полтавою" Мельника, Мостового і Коберідзе, тренерський штаб дав зрозуміти, що основний упор буде зроблений на Кубок.

"Дніпру" зараз не позаздриш. Старт чемпіонату видався настільки оптимістичним, що мимоволі закрадалися думки навіть про потрапляння в єврокубки. Однак зараз Дмитро Михайленко зі своєю командою в такій ямі, що другий за престижністю футбольний турнір країни бачиться як віддушина. Поразка сьогодні не стане катастрофою, проте виявиться зайвим приводом для вболівальників попащекувати про можливу річну "переекзаменовку" в першому дивізіоні.

Кубок України. 1/16 фіналу

26 жовтня. Київ. Стадіон: "Оболонь-Арена"

"Десна" (Чернігів) 15:00 "Дніпро"

Головний арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)
Асистенти: Олександр Дашко (Київська область), Віталій Сухін (Одеса)

Текстова онлайн-трансляція матчу на UA-Футбол >>

Телетрансляція - канал "Дитинець", YouTube

РОДЗИНКА

152 дні – саме стільки чернігівська команда не зустрічалася зі своїми вболівальниками. З початком реконструкції чернігівського стадіону імені Гагаріна ходили розмови, що до початку осені усі роботи будуть завершені. Потім терміни були зрушені на кінець жовтня, а після – на листопад. Через це "сіверяни" продовжують їздити по країні, проводячи домашні ігри або в Харкові, або на "Оболонь-Арені" (останнім часом найчастіше саме тут). Щоб якось згладити провину перед вболівальниками, які на власні очі побачити сьогоднішню зустріч у рідному місті не зможуть, керівництво прийняло рішення організувати безкоштовний тур з Чернігова до столиці. Дванадцять автобусів відправляються в Київ на футбол. Додайте до цього ще й тих чернігівців, які перебралися в головне місто країни в пошуках кращого життя, і сьогодні підтримка у "нейтральної" "Десни" обіцяє бути дуже солідною та однозначно кращою з тих, які були в нинішньому сезоні.

В останній раз "дніпряни" залишали Кубок України, вилетівши від представника нижчого дивізіону, 2000 року. Тоді, в березні, "триколірні" на львівському стадіоні "Юність" поступилися ФК "Львів" (0:1). У наступних шістнадцяти розіграшах шлях команди переривався на представниках УПЛ, а на стадії 1/8-й за чверть століття існування турніру "Дніпро" зупинявся вісім разів.

"Сіверяни" лише одного разу проходили у чвертьфінал. Пам'ятний турнір пройшов у 2013-му, коли "Десні" вдалося розібратися на своєму шляху з "Енергією" (Нова Каховка), "Гірником" (Кривий Ріг) і запорізьким "Металургом". Лише донецький "Шахтар" в 1/4-й поставив шлагбаум на шляху "деснянців".

Десна - Дніпро. Історія і факти


ПЕРЕДМАТЧЕВІ РОЗКЛАДИ

Наставник "сіверян" Олександр Рябоконь в останній зустрічі своєї команди проти "Полтави" дав відпочити деяким гравцям основи, через що поплатився результатом за ротацію. Думається, зміни у старті в минулий раз, насамперед, пов'язані з кубковою грою, тому сьогодні очікуємо найбойовитіший склад. Махновському доручать місце в рамці. Чорноморець, Максименко і Мельник – це три стабільних захисники, а четвертим, найімовірніше, стане універсал Денис Фаворов, який може відіграти при необхідності і в опорній зоні. Не варто виключати появи з перших хвилин на полі Браткова, який в такому випадку замінить когось із пари Мельник – Максименко в центрі. Зв'язувати оборону і атаку будуть Коберідзе і Щедраков; атакуючі півзахисники: Картушов, Чепурненко і Мостовий; а Філіппов – єдиний нападник.

Орієнтовний склад "Десни" (зліва – направо): Махновський – Чорноморець, Братков, Мельник, Д. Фаворов – Коберідзе, Щедраков – Картушов, Чепурненко, Мостовий – Філіппов.

Очікуємо, що сьогодні тренерський штаб "Дніпра" в черговий раз зважиться на зміни на воротарській позиції, тому як ротації тут в команді відбуваються тільки після великих поразок. Так, Шеліхов "здав" пост Баштаненку після поразки "Олімпіку" (0:3), а той, у свою чергу, втратив місце в основі після фіаско "Олександрії" (1:4). Лунін тричі пропустив у зустрічі з "Волинню" на вихідних.Чи то коло сьогодні замкнеться і на полі знову з'явиться Шеліхов, чи то є ймовірність побачити на полі Кучера, який до цього відсиджувався на лавці запасних.

В іншому, навряд чи тренерський штаб "дніпрян" буде експериментувати, тому що зараз час точно не для пошуку чого-небудь нового. Колектив гостро потребує перемоги навіть не стільки заради турнірної боротьби, скільки для поліпшення свого психологічного стану. Тому тріумф потрібен за всяку ціну і навіть над першоліговим колективом. Квартет захисників повинні скласти Влад, Чеберячко, Сваток та Адамюк. Опорна зона залишається за Ротанем з Кравченком. За атаку будуть відповідати хавбеки Піку, Близниченко і Когут або Назаренко (зробимо ставку на більш молодого), а також форвард Бохашвілі.

Орієнтовний склад "Дніпра" (зліва – направо): Шеліхов – Влад, Чеберячко, Сваток, Адамюк – Ротань, Кравченко – Піку, Когут, Близниченко – Бохашвілі.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.