Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:13:16

Віце-президент "Десни" розповів про реконструкцію стадіону в Чернігові, а також про плани з розвитку клубу

27.09.2016   13:19Агенцiя

Базалінський: на нашому стадіоні можна буде проводити євро кубкові матчі.

- Ігоре Васильовичу, Десна вже другий місяць грає за межами рідного міста, так як в Чернігові триває реконструкція стадіону. Розкажіть більш детально про це, що вже встигли зробити, що ще планується?

- Станом на сьогоднішній день вже закінчили запасне поле: зробили дренажну систему, автоматичний полив, нове покриття, провели благоустрій території, а також плануємо зробити трибуну на 50-60 чоловік біля тренувального поля. Ми будемо проводити відкриті тренування для вболівальників,  думаюїм буде цікаво спостерігати за тренувальним процесом команди. До того ж, на запасному полі будуть проводитися товариські матчі, тому трибуна просто необхідна.

По основному полю також все йде за планом - система автоматичного поливу вже готова, дренаж готовий, єдине, що через установки електропідігріву поля трохи змінилися терміни. 28 вересня приходить перша партія кабелів, і ми відразу ж почнемо їх укладання.

Підрядники нам гарантують, що за два тижні покладуть систему електропідігріву. Наступний етап - планування укладання газону, який займе три-чотири дні, а потім ми покладемо трав'яне покриття.


- Перед початком реконструкції ви планували встигнути зіграти кілька ігор ще в цьому сезоні. Але, як я розумію, графіки трохи змістилися, так як вирішили додати систему електропідігріву. Чи була вона була необхідна саме зараз?

- Плани, які ми задекларували перед вболівальниками, не змінюються - ми плануємо вихід в прем'єр-лігу. А до клубів прем'єр-ліги і інші вимоги, тому ми вже зараз робимо все на найвищому рівні, щоб наша інфраструктура відповідала вимогам атестаційного комітету Федерації футболу України. Більш того, у нас буде поле такого рівня, що на ньому можна буде проводити і єврокубкові матчі. Тому відповідаючи на ваше запитання - так, система електропідігріву поля була необхідною.
Спочатку у нас були плани укладати систему електропідігріву в наступному році - сучасні технології дозволяють це зробити вже з готовим газоном. Але порадившись з фахівцями, ми вирішили зробити це зараз, щоб в наступному році не втрачати час і команда весь сезон радувала чернігівських вболівальників своєю грою, а ми, в свою чергу,  зможемо  перейти до другого етапу реконструкції.


- Виходячи з ваших слів, реконструкція стадіону планується серйозна.

- Наш план по реконструкції стадіону включає дві черги. Перша - тренувальне та основне поле, готель і медико-відновлювальний центр, підтрибунне приміщення, роздягальні, нові висококласні футбольні ворота, як для основного поля, так і для тренувального. Це те, що у нас заплановано на цей рік - створення оптимальних умов для проживання і тренувань нашої команди.

Друга черга - це приведення в порядок трибун, установка пластикових крісел, буде розглянуто і питання про можливе накриття трибун. Приведемо в порядок територію стадіону, буде встановлено дитяче містечко, під який вже готовий майданчик. Також визначимося по Північній трибуні, ми запросили експертів, які оцінять її стан, чи можна її реконструювати або доведеться перебудовувати, після цього приймемо остаточне рішення.


- Чи вплинуло на реконструкцію проведення концерту Океан Ельзи в Чернігові?

- Ні, жодних змін проведення концерту не принесе, ми рухаємося згідно заданому плану. Єдине, що викликало певне занепокоєння, те що сцена могла перебувати на полі. Вирішили це питання так, що сцену винесли за поле, а саме поле закривають спеціальними щитами для розміщення фан-зони, які надав НСК «Олімпійський». На терміни, по великому рахунку, концерт не вплинув, головна причина затримки реконструкції, як я вже і сказав, рішення з укладання системи електропідігріву в цьому році.


- Чув думки, що концерт ОЕ може принести непогані прибутки клубу?

- По-перше, клуб не отримує ніяких доходів від проведення концертів на стадіоні, так як він не у власності футбольного клубу. А по-друге, за проведення концерту стадіон отримає 80 тисяч гривень, які навряд чи покриють навіть зарплатний фонд співробітників стадіону. З огляду на загальний обсяг інвестицій в реконструкцію стадіону, ця сума не відчутна.


- На гру зі Скалою з Чернігова організували автобус для уболівальників. Але можна з упевненістю говорити, що на кубкову гру з Дніпром буде набагато більше бажаючих поїхати на матч, чи буде клуб допомагати вболівальникам в цьому плані?

- З огляду на важливість поєдинку і глядацький інтерес до гри з Дніпром, клуб забезпечить всім бажаючим поїздку на матч. Уже найближчим часом прес-служба клубу почне приймати заявки на кубковий матч, який відбудеться в Києві. Гарантую, що всі бажаючі отримають можливість підтримати рідний клуб наживо. Вхід на стадіон буде платним, але для чернігівських вболівальників, всіх, хто приїде разом з клубом, вхід буде безкоштовним. Минулого разу ми зіграли з Дніпром 0: 1, але за цей час Десна помітно посилилася, тому ми налаштовані на перемогу.

Безумовно, такий матч викликав би великий ажіотаж в Чернігові, та й вболівальники вже скучили за грою команди на рідному стадіоні. Але я сподіваюся на розуміння, адже ми робимо одне з кращих футбольних полів в Україні. Тому важливо дотримати весь технологічний процес і не форсувати події. Ми віримо, що Десна пройде Дніпро і вже матч чвертьфіналу Кубку України відбудеться на оновленому стадіоні в Чернігові.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини