Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:01:13

Чернігівська спортсменка Аліна Бойкова всьоме стала чемпіонкою світу з боротьби сумо

10.08.2016   08:05Агенцiя

Кого ви собі уявляєте, коли вам кажуть «борець сумо»? Більшість уявляють приблизно такого спортсмена: Стереотип про те, що борець сумо має бути кремезний і багато важити розвіяла сумоїстка Аліна Бойкова. Бо сама дівчина має хорошу фігуру і змагалася у ваговій категорії до 65 кілограмів. Більш того Аліна виборола золоту медаль.

Чернігівська спортсменка Аліна Бойкова вже всьоме стала чемпіонкою світу з боротьби сумо. Про те, як була завойована золота медаль Аліна розповіла сьогодні, 9 серпня, під час прес-конференції в експертному клубі «Чиста політика».

Змагання проходили в Монголії, в місті Улан-Батор. Загалом на цих змаганнях представники України завоювали вісім медалей, посівши третє командне місце.

- Першою довелося боротися з чемпіонкою Європи 2009 року, вона представниця Болгарії, друга суперниця була полячка. За вихід у фінал довелося змагатися з росіянкою, чемпіонкою Європи 2014 року Вірою Коваль і у фіналі стояла проти представниці Японії, - розповіла Аліна.

- Я знаю всіх цих дівчат. Це сильні та хороші спортсменки. Я гадаю, що боротьба була видовищна та цікава.

Аліна розповіла, що місцеві жителі неабияк підтримували українських спортсменів.

- У залі було повно вболівальників. Взагалі, на сході, дуже люблять бойові мистецтва і через це трибуни завжди були повні. Монголи дуже підтримували саме українську збірну, навіть не можу сказати з чим це пов’язано.

Тренер Аліни Анатолій Маркін пишається своєю вихованецею.

- Аліна це професіонал, який знає що робити. Коли напружитися, а коли розслабитися. Я бажаю щоб всім тренерам траплялися такі надійні спортсмени. Аліна і є та надійна людина, яка без зайвих питань виконає поставленні перед нею задачі і зробить це відповідально, - розповів Анатолій Маркін

До того ж тренер впевнений, що однією силою перемогу у такому виді боротьби не здобути. Тут ще треба й розум мати. За словами Аліни треба знати де наступати і треба бачити, коли просто ухилитися.

Сумо – національний вид спорту в Японії, тож логічно, що японці володіють безперечною технікою боротьби. То чому ж вони поступилися українській спортсменці? Можливо секрет у тому, що окрім сумо Аліна Бойкова займається такими видами боротьби, як дзюдо та самбо.

Подейкують, що японці запрошували Аліну на збори та семінари, намагаючись дізнатися секрет її успіху.

Привітати спортсменку із високим досягненням прийшла Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш.

- У нас зростають чемпіони, і призери, тому звичайно ж це радує і надихає. Аліна та Анатолій Миколайович - це унікальні люди. Не кожний спортсмен може поєднувати декілька видів спорту. Аліна ж суміщає три види бойових мистецтв: дзюдо, самбо та сумо. А от Анатолій Маркін працює з цілою плеядою спортсменів, вже не з одним поколінням і йому вдається постійно, кожного року здобувати і перемоги на різних міжнародних змаганнях, починаючи з чемпіонатів світу і закінчуючи всесвітніми іграми, - зазначила Ніна Лемеш.

Начальник управління сім’ї, молоді і спорту Чернігівської міської спорту Андрій Дериземля розповів, що вражений від того, як Аліна може суміщати інші види боротьби. Бо будучи спортсменом Андрій Дериземля сам знає, як важко це робити.

- Аліна майстер спорту міжнародного класу, у неї такі досягнення, про які спортсмени просто мріють. Я вітаю Аліну з черговою високою перемогою. Звичайно, зі свого боку можу сказати, що від міського управління будуть і премії, і стипендія, і всі нагородження чекають на спортсменку. Аліна безумовно є прикладом для молодого покоління і для більш зрілих спортсменів. Ми пишаємося цією дівчиною, - зауважив Андрій Дериземля.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини