Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:52:40

У Чернігові відбувся волейбольний турнір пам’яті Олександра Молодчого

24.10.2011   14:31Агенцiя

За сприяння почесного президента Благодійного фонду імені двічі Героя Радянського Союзу О. Г. Молодчого, депутата Чернігівської міської ради Олександра Шкурата у Чернігові відбувся цікавий волейбольний турнір пам’яті легендарного льотчика.

“Такі змагання в обласній ДЮСШ ми проводимо вже вдруге, – розповідає куратор турніру Ян Зіненко. – Торік за кубок імені почесного громадянина Чернігова, генерал-лейтенанта авіації Олександра Молодчого боролися п’ять команд. Цього року – вже вісім. Це – команди чернігівських технікумів, ліцеїв, та коледжів, які змагалися протягом двох днів. Хочемо, щоб турнір став традиційним і проводився в нашому місці постійно. А в перспективі мають бути міжнародні змагання – за участю команд із міст-побратимів Чернігова – з Росії, Білорусі, Німеччини, Польщі, інших країн. І крім волейболу, на турнірі можуть бути представлені й інші популярні види спорту. Це – хороша, потрібна справа. Ось у чернігівському вищому технічному училищі № 15 донедавна взагалі команди з волейболу не було. Хлопці її створили, щоб взяти участь у цих змаганнях. Але їм наскільки сподобалося, що тепер гратимуть і далі, тренуватимуться і, сподіваюсь, візьмуть участь і в наступному нашому турнірі”.

Змагання на Кубок імені Олександра Молодчого відкрили урочисто. Майорів прапор України, прозвучав Гімн нашої держави. Настрій у всіх учасників турніру та їхніх вболівальників був піднесений.

“Сьогодні виповнилось 70 років, як Олександр Молодчий отримав першу Зірку Героя, – наголосив депутат Чернігівської міської ради Олександр Шкурат. – Олександр Гнатович став першим льотчиком дальньої авіації, котрий бомбардував Берлін ще в перші роки Великої Вітчизняної війни. Ми пишаємося його подвигами і завжди пам’ятатимемо про нашого видатного співвітчизника. Цей турнір – вшанування Героя, який сам дуже любив спорт, не раз організовував різноманітні змагання, а також – пропаганда здорового способу життя. Ми хочемо, щоб наші діти цікавилися історією, займалися спортом, були справжніми патріотами своєї Батьківщини”.

Завітали на свято і депутат Чернігівської міськради, майстер спорту, заслужений тренер України, перший віце-президент обласної федерації кікбоксингу Андрій Кужельний, депутат Чернігівської районної ради Володимир Хорошковський, представники Чернігівської міської громадської організації інвалідів “Життя продовжується”. Голова правління Благодійного фонду імені Олександра Молодчого, онук легендарного льотчика Олександр Кузнецов-Молодчий вручав призи, а його дружина Тетяна вела урочистості. З цікавістю спостерігала за змаганнями і правнучка Героя – шестирічна Ангеліна.

Отже, перше місце здобула команда юридичного коледжу. Переможці отримали Кубок, золоті медалі й запрошення до боулінг-клубу “Базис”. Також Олександр Шкурат оголосив, що для гравців команди замовлять спортивну форму із символікою Благодійного фонду імені О. Г. Молодчого.

Срібні нагороди та волейбольні м’ячі одержали юнаки з Чернігівського коледжу економіки і технологій ЧДТУ (колишнього комерційного коледжу). Бронза – у минулорічних чемпіонів турніру – команди радіомеханічного технікуму. На четвертому місці – вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Їх відзначили “За волю до перемоги та вдосконалення майстерності”.

Нагороди отримали і кращі захисник турніру – Василь Кордюков, пасуючий – Ілля Ткачук, нападаючий – Владислав Данько та кращий гравець змагань – Євген Маймескул. Нагородили й суддів турніру на чолі з головним суддею змагань, тренером обласної ДЮСШ з волейболу Наталією Шурхал.

“Це – чудове свято. І ми щиро вдячні Олександрові Шкурату та родині Олександра Молодчого за організацію такого цікавого й потрібного турніру, – сказав Владислав Данько, гравець команди Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. – Сподіваємося, що наступного року ми знову матимемо нагоду позмагатися за почесний Кубок”.

Сергій Дзюба, м. Чернігів

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини