Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:37:55

Друга ліга. “Десна” – ФК “Суми” 2:1

23.10.2011   13:48Агенцiя

Голи: Павелько, 8, Кругляк, 90+3 – Снитко, 20 Попередження: Бриль, Кобець – Котелюх, Горкун, Ятленко Вилучення: Снитко, 27 (груба гра)

“Десна”: Ширяєв, Панчук, Анеліков (Радченко, 51), Бриль, Чуланов (Герасименко, 90), Акчурін (Кругляк, 69), Павелько, Кобець, Скепський, Кондратюк, Полтавець.
“Суми”: Павленко, Ятленко, Бугайов, Котелюх, Пукась, Радіонов, Снитко, Богачов (Ретушняк, 66), Горкун (Лісниченко, 71), Лебеденко (Ковальчук, 83), Малюк (Шимко, 40).

Відразу попрошу вибачення за те, що події приблизно з 60 по 70 хвилини будуть описані дуже приблизно. Адже в цей час майже весь стадіон за перебігом матчі спостерігав пів-оком, бо за межами поля відбувалося не менш інтригуючі речі.

Чернігівські фанати двічі за цей період виганяли з сектора (і ще на сотню метрів від нього) працівників міліції. Спочатку двох, а через кілька хвилин, коли вони повернулися з підмогою – близько десятка. Причому вдруге в бік міліціянтів летіли фрагменти дерев’яних лавок, які ще збереглися на східній трибуні стадіону імені Гагаріна. А на додачу до всього кілька людей вибігли на поле, висмикнули з землі кутовий прапорець і почали ним розмахувати. Щоправда, тут же були відтягнуті з полі своїми ж. Вдруге такі ж “танці з прапорцем” сталися на передостанній хвилині гри – в рамках святкування голу Кругляка. Проте, про все по порядку…

Початок гри вийшов феноменальним. На відміну від нудного матчу, що завершився на цьому ж полі трьома годинами раніше (жіночі збірні України і Словаччини голів не забивали), перші хвилини “північного дербі” (вибачте, не втрималася) були квінтесенцією атакуючого футболу. “Деснянці” запропонували шалений темп, до якого, як з’ясувалося, гості не були готові. Неготовність настільки швидко думати і рухатися сумчани продемонстрували вже на 8-й хвилині, коли Котелюх на мить задумався замість того, щоб відразу вибити м’яч куди подалі. Його легко обікрав Павелько і з лінії штрафного майданчика по-більярдному, з рикошетом від дальньої стійки поклав м’яча в сітку воріт гостей.

Натхненні успіхом, господарі провели ще пару швидкісних атак (щоправда, без логічного завершення), а потім… пропустили не зовсім логічний гол зі штрафного. Там і порушення було доволі сумнівним, але Лебеденко впав досить ефектно. До воріт 20-22 метри, м’яч трохи лівівше від центральної вісі, а біля точки – 36-річний екс-гравець збірної України Сергій Снитко. Капітан сумчан майстерно поклав шкіряну кулю під дальню стійку – Ширяєв навіть витягнувшись в струнку, врятувати не зміг.

Пропущений гол лише розізлив чернігівців. Швидкості виросли до межі – такого блискавичного футболу у грі “Десни” давно не доводилося бачити. Як наслідок – гості взагалі перестали встигати і почали фолити. Протягом 3 хвилин Павелько на лівому фланзі спочатку заробив жовту картку для Котелюха, а потім і червону – для недавнього героя епізоду – Снитка. Капітан залиши команду вже в середині першого тайму за грубий підкат ззаду.

Після цього, команди взяли паузу. Господарі просто фізично не змогли тримати постійно шалений темп гри, а гості намагалися перебудувати свої ланки, щоб мінімізувати ризики від гри в меншості. А тут до всіх нещасть сумчан додалась ще й травма Малюка. В результаті стику з Кондратюком обидва залишили поле за допомогою медиків. От лише капітан “Десни” згодом повернувся, а Малюка тренерам довелося міняти.

Пауза затягнулася аж до перерви. До того ж, першими її порушили гості. Це Горкун підсів під Бриля (арбітр не відреагував на порушення правил) і з лінії штрафного несильно, але точно низом пробив в кут воріт. Ширяєв був на місці.

В другому таймі “Десна” майже на всі 50 хвилин (разом з п’ятьма компенсованими) закрила команду з Сум на їх власній половині поля і почала пробувати зламати захист гостей. Вдавалося це не дуже – до карного майданчика чернігівців не пускали, а дальні удари виходили дуже неточними. Єдиним справді гольовим моментом можна назвати удар зі штрафного Скепського (“з точки Шевченка”). Непомітно було, чи м’яча хтось торкнувся з гравців обох команд, чи ні, але він влучив прямісінько в те місце, де дальня стійка воріт перетинається з площиною поля.

А потім сталися ті самі події, які хвилин на 10-12 відволікли від гри. Версія міліції поки невідома, а от фан-сектор стверджує, що все почалося зі спроб правоохоронців загасити димові шашки. Їх за цією справою почали фотографувати фанати. Реакція міліціянтів вийшла досить передбачуваною – вони спробували вилучити фотоапарати і мобільні телефони у “папарацці”.

Втім, щоб там не було на трибунах – на полі “Десна” продовжувала тиснути на ворота Павленка. Знову сипалися удари здалеку: Кобець, Полтавець, Павелько, Кондратюк… Наставник “Десни” йде ва-банк і випускає замість півзахисника форварда Кругляка. Той, щоправда майже 20 хвилин розчаровував, перетинаючись з м‘ячем лічені рази далеко від штрафного майданчика суперників.

Останні 10 хвилин “Десна” пішла на штурм. І з дарами нарешті стало краще. Панчук з лінії карного майданчика ледь не влучив в дальній кут (Павленко кінчиками пальців відбив удар), а Кондратюк в схожій ситуації влучив у лежачого голкіпера, який за мить до цього впав, намагаючись дотягнутися до верхової передачі…

І все ж, перевага господарів знайшла своє місце на табло. Коли йшла третя з п’яти компенсованих арбітром хвилин, Кругляк м;яко прийняв передачу з флангу і холоднокровно перекинувши м’яч через голкіпера, другим дотиком відправив його (м’яч, а не воротаря) в сітку. 2:1!

Хоча й на цьому все не скінчилося. Гості всією командою рвонули в атаку і навіть зуміли навісити з флангу у воротарський майданчик, але там вміло зіграв Ширяєв. В нього тут же по-хамському влетів Лісниченко, але воротар “Десни” не став тягнути час і корчитися від болю, а швиденько відправив партнерів у контратаку. І вона могла завершитися голом, але хтось з захисників після удару Скепського зумів винести м’яч з лінії воріт.

http://www.ua-football.com/ukrainian/2a/4ea3a33f.html

Анастасія Мельничук

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини