Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:26:55

У районному центрі зростають кращі бійці України, Європи й світу

20.02.2016   12:10

В нашій області швидко розвивається новий різновид єдиноборств – хортинг.

Це визнають розробники хортингу, задуманого як український національний вид спорту. А на Чернігівщині в свою чергу центром розвитку цього бойового мистецтва є Семенівка, де вже вдруге відбувся чемпіонат області.

30-40 секунд – і двобій завершено. Здається, таке можна побачити тільки в кіно. Або на чемпіонаті області з хортингу, що пройшов у Семенівці. І це не показовий виступ, а справжній поєдинок. А ця швидкість і вправність дій – показник рівня підготовки бійців. Чемпіонат зібрав спортсменів з Семенівки, Чернігова, Ніжина, Новгорода-Сіверського й Козельця.

Чемпіонат області пройшов удруге – обидва рази невипадково в Семенівці, адже в місцевій ДЮСШ тренуються чемпіони України й світу. Ця школа – гордість обласної Федерації хортингу, розповідає її керівник Павло Коровкевич.

Учасники змагань – від дітей 7 років і до дорослих. Даниїл Горєлий, представник Семенівської ДЮСШ, переміг у двох вікових групах: своїй (а цьому одинадцятикласнику — 17) і в дорослій (18-35 років). А на минулому чемпіонаті змагався в двох вагових категоріях: при власній вазі 70 кг бився в категорії 80 кг і переміг. Сам пояснює це не тільки фізичною, а й моральною та інтелектуальною підготовкою, притаманною хортингу, а ще підтримкою близьких.

Чемпіонка області Марина Меднікова підкреслює, що займаються в секції тільки за умови гарного навчання в школі.

Хортинг передбачає кілька напрямків: крім двобоїв, в яких є і ударна, і борцівська техніка, є ще показові виступи, воєнно-прикладний напрям, а загалом – ціла система виховання. Розроблені навчально-методичні програми для всіх вікових груп. Це й привертає до занять і новачків, і тих, хто нещодавно займався іншими видами спорту.

Для всіх учасників чемпіонат – це підготовка до всеукраїнських змагань, які пройдуть у березні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини