Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:38:37

Депутати профільної комісії розглянули питання розвитку фізкультурно-спортивної сфери Чернігівщини

04.02.2016   09:52Агенцiя

3 лютого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму, яке провів її очільник Григорій Данько.

Депутати заслухали інформацію директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніни Лемеш стосовно роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств по залученню дітей до систематичних занять спортом та підготовки спортивних резервів.

За словами Ніни Лемеш, в області функціонує 52 спортивні школи, в яких систематично займаються більше п'ятнадцяти тисяч дітей та молоді. Також ДЮСШ відвідують 366 спортсменів І-го розряду, 215 кандидатів у майстри спорту, 39 майстрів спорту України та 8 майстрів спорту України міжнародного класу. В школах розвивається близько 40 видів спорту, найбільш популярними серед яких є футбол, легка атлетика, волейбол, бокс, дзюдо та шахи.

Як зазначила виступаюча, переважна більшість спортсменів вищих категорій підготовлена саме в ДЮСШ фізкультурно-спортивних товариств. Вона також повідомила, що одна із головних проблем в роботі ДЮСШ – недостатня забезпеченість спортивними спорудами для проведення навчально-тренувальної роботи і спортивно-масових заходів усіх рівнів та вкрай обмежене фінансування.

Протягом останніх двох років в області припинили діяльність 2 заклади, в числі яких – ДЮСШ «Спартак» в м.Прилуки (причина - недостатність фінансування з міського бюджету) та ДЮСШ «Чемпіон» в м.Чернігові (в результаті проведеної оптимізації). Ці школи закриті без втрат, оскільки учні та тренери були переведені до інших закладів. Скорочення зазнали лише кілька працівників адмінапарату.

Інформацію директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації доповнили керівники обласних організацій ФСТ «Колос», «Україна», «Спартак» і «Динамо».

Детально ознайомившись із роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл Чернігівщини та обговоривши питання порядку денного, члени постійної комісії рекомендували Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, керівникам фізкультурно-спортивних товариств забезпечити збереження мережі і контингенту шкіл та вжити заходів щодо зміцнення матеріально-спортивної бази.

Також рекомендовано Чернігівській міській раді, департаменту фінансів облдержадміністрації при уточнені обласного бюджету на нинішній рік передбачити можливість збільшення асигнувань на фінансування навчально-спортивної роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини