Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:00:42

"Десна": у Новий рік – без боргів і з новими планами

31.12.2015   09:46Агенцiя

Ці дні – час корпоративів. Організував його і футбольний клуб «Десна». Деснянці зібралися на передноворічну зустріч, перебуваючи у відпустці.

Дещо з проговореного вже стало публічним, але щоб дізнатися про найцікавіше з перших вуст, ми зустрілися з віце-президентом «Десни» Ігорем Базилінським віч-на-віч.

– З якими результатами команда закінчила перше півріччя сезону і які з цього зроблені висновки?

– Як менеджер і бізнесмен, у першу чергу похвалюся, що чернігівська «Десна» нікому нічого не винна – ні всередині команди, ні партнерам. Нікому. Тому в цьому плані ми впевнено рухаємося вперед. По-друге, командою прийняте рішення підсилитися – тренери отримали завдання подивитися нових гравців.

– Нові гравці? Тобто основною причиною нинішньої позиції команди є склад її гравців? («Десна» за підсумками першої половини сезону займає 11 місце у турнірній таблиці).
– Ні, це хибне уявлення. Команда у нинішньому складі здатна показувати хороший результат. Взяти хоча б попередній сезон: ми відіграли зовсім непогано, навіть дуже непогано. І так само перша половина чемпіонату була менш успішна, а в другій команда підтягнулася і вирівняла результат. Хоча я переконаний, що діючий склад «Десни» показує далеко не все, на що спроможний, але це об’єктивна реальність з огляду на умови, в яких живе клуб. А пошук нових гравців – це необхідність для розвитку будь-якої команди. Тому, якщо є можливість і ресурси, а вони, як я вже сказав, є, то треба шукати, тренувати, злагоджувати команду і постійно рухатися вперед. До речі, кращим гравцем року, за результатами голосування членів команди, став воротар Сергій Сітало.

 – А що це за умови, які не дають гравцям показувати максимально добрий результат?
– А оце – дійсно наболіле. Наша проблема – матеріально-технічна база команди. У «Десни», на жаль, немає вдома нормальних ні ігрового, ні тренувального полів. Ми вимушені констатувати: поля на стадіоні ім. Ю. Гагаріна, по суті, немає. Це – перше. Друге – умови проживання і відпочинку футболістів. Хоча на території стадіону є цілих два готелі, гравці вимушені жити в «Брянську».

– Чи є перспективи розв’язання цих проблем?
– Так. Зараз ми перебуваємо в процесі перемовин із Міністерством молоді і спорту, у віданні якого «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів», він же стадіон ім. Гагаріна. Ми пропонуємо укласти договір, за яким наш футбольний клуб проведе повну реконструкцію основного і запасного полів, а за це «Десна» матиме право ними користуватися в межах вкладених у реконструкцію коштів. Це, на нашу думку, абсолютно здорова і логічна пропозиція. Адже ми не просто «вбухаємо» гроші, а створимо і, не менш важливо, будемо утримувати у належному стані спортивний об’єкт високого класу. Дуже важливо розуміти, що якісне футбольне поле – це організм. Його треба берегти і доглядати. А не як зараз – допускати на центральне поле області ледве не любительські команди, тим самим «добиваючи» майданчик.

– Ви думаєте, це реально? Чи цікаво це навчально-спортивному центру?
– Місцевій адміністрації «олімпійського центру», як ми бачимо, це не цікаво. Бо їх ставлення – це гра на знищення професійного футболу в Чернігові, і нам, так само, як і шанувальникам спорту, це не подобається. «Десна» готова змінити ситуацію, тому перемовини ми ведемо вже на рівні міністерства. «Достукатися» до Києва нам вдалося наприкінці жовтня, коли до Чернігова приїздив міністр молоді і спорту Ігор Жданов. Він був приємно вражений такою ініціативою і зацікавився нашою пропозицією. Тому зараз ми працюємо над механізмами практичного втілення ідеї. У проекті – реконструкція основного і тренувального полів, готельного комплексу та вже «наболілої» східної трибуни. Останній пункт дуже ресурсоємний, але і важливий як для футболу в Чернігові, так і для міста загалом. Бо Федерація футболу України вже наполягала на її закритті, тим самим визнаючи аварійність споруди. Так далі тривати не може, адже і ПФЛ уже порушує питання про позбавлення Чернігова права проведення професійних матчів через технічний стан комплексу стадіону. Ми пролобіювали відтермінування цього рішення, але ситуацію не можна законсервувати – треба її виправляти.

– А що робити у випадку, якщо заплановане не вдасться здійснити?
– Прагматично – купити базу деінде. Ми прораховували такий варіант, це навіть дешевше, ніж відбудовувати стадіон у Чернігові. Але ж ми спілкуємося з уболівальниками і, як би пафосно це не звучало, – ми патріоти свого краю. Тому вихід один – у Чернігові є база, нею і треба користуватися, розвивати футбол тут, а не десь під Києвом чи десь іще. І ми готові до цього, аби тільки не заважали.


P.S.
Не в останню чергу через таку ситуацію з «домівкою» клубу «Десна» не відзначала своє 50-річчя у 2015 році. «Гуляти в ресторані чи влаштовувати гучний концерт – це не варіант у такий складний для країни час. Ми планували провести товариський матч із якоюсь із команд прем’єр-ліги, розіграти призи і влаштувати чернігівцям спортивне свято, але стосунки з адміністрацією стадіону…яке там свято?... Де грати? В чистому полі?», – відверто поділився з нами віце-президент ФК «Десна» Ігор Базилінський.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини