Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:17:05

Пройшли змагання юних самбістів, організовані ветеранами міліції

30.11.2015   15:04Агенцiя

Річницю своєї діяльності утворена за ініціативи та особистими зусиллями ветеранів органів внутрішніх справ громадська організація відсвяткувала традиційно — проведенням дитячо-юнацьких спортивних змагань.

Коментуючи такий вибір святкових заходів, лідер громадської організації, полковник міліції у відставці Петро Пекур підкреслив: впродовж своєї 35-річної кар’єри правоохоронця-оперативника чітко переконався, що нестримну дитячу енергію дорослі мають змалку скеровувати в потрібне русло. Спорт є оптимальним варіантом. Масово залучене до нього нове покоління зростатиме здоровим, патріотичним та не схильним до протиправної поведінки.

Вірна проголошеному курсу, громадська організація за час свого існування вже встигла забезпечити проведення понад 100 змагань різних рівнів та спортивно-масових заходів, як у Чернігові, так і в сільських районах області.

У відповідному ключі пройшли й урочистості з нагоди річниці від дня створення громадської організації: в обласному центрі відбулися святкові змагання юних спортсменів. Спостерігати за ходом турніру були запрошені віце-президент Національної федерації самбо України Юрій Климантов, інші представники федерації.

Високий спортивний чиновник відзначив гідне місце, яке посідає Чернігівщина у підготовці майстрів самбо, та важливу роль громадської організації у сприянні цій роботі. «Україна виборола дві золоті медалі та одну «бронзу» на цьогорічному чемпіонаті світу з боротьби самбо, — нагадав Юрій Олексійович. — І всі ці нагороди належать чернігівцям, причому бронзова медаль здобута у найпрестижнішій чоловічій ваговій категорії до 82 кг, де конкуренція найвища, тож насправді й ця відзнака варта «золота».

Володаря цієї світової «бронзи», гідного носія традицій чернігівської школи самбо Олексія Ніженка, привітали лідер громадської організації Петро Пекур та віце-президент федерації Юрій Климантов. Вони вручили спортсменові подарунок та грошову винагороду. У свою чергу, Олексій звернувся з настановою старшого товариша до борців-початківців. Головне, наголосив він, ставити перед собою чітку мету і не шкодувати сил для її досягнення. Щораз така планка буде вищою, а успіхи — вагомішими.

Після урочистого відкриття змагань відбулися захопливі двобої малечі. Для деяких з них це перші змагання в житті. Але за своєю напругою та цікавістю вони не поступалися турнірам дорослих борців.

На завершення свята всі юні учасники змагань отримали солодкі подарунки від організаторів. Переможців у кожній ваговій категорії було відмічено дипломами та медалями змагань.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини