Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:37:48

Десна - Динамо-2 1:2. Неймовірний ендшпіль з поразкою

03.08.2015   11:06

Суперники давно добре знають одне одного – регулярно зустрічалися не лише в першій лізі, але й в "товарняках".

 І навіть серйозні кадрові зміни влітку (чернігівці втратили 4 гравців основи, а кияни пережили одну з наймасшатбніших ротацій за останні роки) на ситуацію особливо не вплинули. Справа в тому, що в старті "Динамо-2" вийшов лише 1 новачок (інша справа – на лавці лишилися тільки необстріляні новобранці), а у господарів таких виявилось троє.

Тому на розвідку час не витрачали. Вже на 5-й хвилині створили момент. Чепурненко зі стандарту навісив на дальню стійку, а там Єлісєєв випередивши опікунів бив головою. Пробив вище, чим врятував Бущана від ганьби – голкіпер легковажно зробив кілька кроків вперед і зупинився, відкривши майже всю площину воріт.

Гості відповіли гольовим епізодом. Ісраїлов розхитав правіше від центральної вісі Сухомлинова і Єлісєєва, проскочив між ними в карний майданчик "Десни" і добігши майже до лицьової лінії зробив простріл низом вздовж воріт. Ніхто не завадив ані руху м’яча, ані Панфілову, який на дальній стійці з двох метрів розстріляв ворота Сітала.

На те, щоб прийти до тями чернігівцям знадобилося 6 хвилин. Єгор Картушов потішив публіку, коли замахнувся для удару з кута карного майданчика, чим змусив Чорноморця і Очігаву виконувати лутци і замість пострілу віддав пас в район 11-метрової позначки на Чепурненка. Під удар поверненця по-хокейному кинувся хтось з центрбеків киян. Євген намагався пояснити арбітрам, що удар був заблокований за допомогою руки, але безрезультатно.

Наступні 30 хвилин запам’яталися хіба що двома жовтими картками з інтервалом у 20 секунд. Опорник "Динамо-2" Цибульник отримав покарання за те, що руками перервав спробу Картушова втекти в контратаку, а форвард чернігівців Есеола розпустив руки у боротьбі з Очігавою, забезпечивши роботою лікарів киян, які протягом 2-3 хвилин ліквідовували наслідки розсічення брови "динамівця".

І лише на останніх хвилинах "Десна", яка більше володіла м’ячем, створила пару моментів. Активізував гру Есеола, який до того весь тайм простояв на межі офсайду. Спочатку він в суперкороткому спринті випередив Очігаву і навісив з лицьової в центр карного майданчика. Там самотній Бовтрук продемонстрував, що з Ібрагімовічем в одну секцію з тхеквондо він не ходив – карколомний стрибок йому ще місцями вдався, а от удар – зовсім ні.

А в компенсований час житомирський африканець ще раз втік від опікунів, пробивши з гострого кута в сітку з зовнішнього боку.

У перерві Олександр Рябоконь логічно вирішив, що вміння Костянтина Кравченка професійно розводити руки, демонструючи незгоду з арбітрами, навряд чи допоможе "Десні" зрівняти рахунок і прибрав інертного півзахисника, який не відпрацьовував в обороні і в атаці нічого не створив. Кисіль, що вийшов на заміну (повернувся після невдалих спроб працевлаштуватися в Білорусі) міг вже в дебюті другого тайму забити гол.

Автором гольової передачі ледве не став Жук. Правий бек "Десни" промчав по флангу і віддав пас в центр і назад – на лінії карного майданчика. Кисіль вклав в удар всю силу, але Бущан видав феноменальний сейв, витягнувши м’яч з дев’ятки і перевівши його на кутовий. За пару хвилин Жук знову опинився в епіцентрі подій, коли несподівано опинився на позиції форварда після вертикального пасу з центра поля, але силову боротьбу з захисником і воротарем за верховий м’яч програв.

Відповідь "Динамо-2" була куди менш цікавою: Цибульник зарядив метрів з 30, але м’яч пролетів над поперечиною. А от Бовтрук був куди більш вигадливішим – з лінії карного майданчика в натовпі бив не на силу, а намагався міні-парашутиком закинути м’яч під стійку – Бущан без проблем накрив снаряд.

Але всіх перевершив Есеола. Отримавши на 60-й хвилині чудовий пас від Кисіля, який відіграв опонентів, форвард замість того, аби швидко розвернутися (час був, суперники – не поруч), вирішив з 13 метрів пробити п’яткою. З 13 метрів п’яткою, Карле! Силу такого удару уявити нескладно – Бущан встиг поправити гетри поки м’яч до нього докотився.

"Десна" продовжувала тиснути, але гостроти явно не вистачало. Тому й друга заміна від Олександра Рябоконя, який змінив одного форварда на іншого (а більше в розпорядженні тренера нема), читалася. Есеола, який, схоже, став покаранням чернігівським вболівальникам, що насміхалися над Деребчинським, звільнив місце для Грищенка.

І гострота прийшла – на 77-й хвилині після подачі кутового Вадим Мельник ледве не зрівняв рахунок, коли головою пробив в дальній кут. М’яч під поглядом завмерлого Бущана фактично облизав стійку воріт і вийшов за межі поля.

Розв’язка настала за хвилину до кінця основного часу. Кондратюк після закидання рвався до воріт Бущана, але боротьбу Трубочкіну програв. Правда, "динамівець", на думку, арбітра "чітерив" - чи зіграв рукою, чи затримав суперника руками. Обурені гості нічого не змінили, а Чепурненко чітко реалізував 11-метровий.

На куражі чернігівці могли виривати перемогу, але Бовтрук не зумів втекти від захисника, Кисіль з вигідної ситуації з 10 метрів пробив вище воріт, а Грищенко програв боротьбу супернику, маючи шанс вискочити сам на сам…

Але останнє слово лишилося за гостями. Панфілов, отримавши м’яч в центрі поля, пройшов трохи вперед без перешкод і метрів з 27-30 несподівано пробив в ближній кут – впритул зі стійкою на незручній для голкіпера висоті. Сітало витягнувся в струну, але врятувати команду не зміг. 1:2. Акубардія на лавці запасних так святкував, що встиг заробити попередження, а от чернігівці на те, щоб зрівняти вдруге рахунок часу вже не мали.

Чернігів. Стадіон ім. Ю. А. Гагаріна

Десна (Чернігів) - Динамо-2 (Київ) 1:2

Голи: Чепурненко 89 (пен.) - Панфілов 6, Панфілов 90+4

Десна: Сітало – Жук, Мельник, Єлісєєв, Сухомлинов – Щедраков – Бовтрук (Кондратюк, 85), Кравченко (Кисіль, 46), Чепурненко, Картушов – Есеола (Грищенко, 72)

Динамо-2: Бущан – Трубочкін, Братков, Очігава, Чорноморець – Цибульник – Акубардія (Петров, 88), Ісраїлов (Жикол, 75), Суарес, Панфілов – Маїк (Дмитренко, 90+2).

Попередження: Есеола 28, Кисіль 65 - Цибульник 26, Трубочкін 88, Акубардія (лава запасних) 90+5

Сергій Кириченко, спеціально для UA-Футбол

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини