Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:53:46

Десна - Зірка 0:1. Зіркофобія Крамара

02.05.2015   11:25Агенцiя

"Десна" (Чернігів) – "Зірка" (Кіровоград) – 0:1 Голи: Локтіонов, 69 "Десна": Сітало – Чуланов (Сухомлинов, 78), Мельник, Єлісєєв, Каваців – Щедраков – Бовтрук, Кондратюк (Скепський, 75), Кисіль (Смалько, 84), Картушов – Тимченко (Крамар, 66). "Зірка": Поштаренко – Допілка, Кучеренко, Ковальов, Бацула – Лупашко – Чичиков, Г. Баранець (Загальський, 77), Б. Баранець, Мостовий (Щедрий, 90+2) – Локтіонов (Акименко, 89). Попередження: Крамар

"Десна" вийшла на гру без номінальних флангових захисників. Єдиний правий бек – Вадим Жук – опинився поза грою через перебір жовтих карток, а на лівому фланзі і Смалько і Сухомлинов не переконали тренерський штаб в тому, що вони заслужили зіграти в основі. В підсумку на правому фланзі зіграв "головний, куди пошлють" Володимир Чуланов, який за останні півтора-два роки встиг пограти на всіх позиціях в обороні і опорній зоні, але ніде основним так і не став. Ліворуч несподівано опинився Ярема Каваців, місце якого в центрі зайняв Євген Єлісєєв.

Відбулися зміни і в нападі, де Ігор Тимченко вперше вийшов в основному складі нового для себе клубу. І форвард вже на 3-й хвилині опинився у вигідній позиції, увірвавшись в карний майданчик "Зірки" по лівому флангу. Але пробив хоч і сильно, але дуже неточно – в кількох метрах вище і лівіше від хрестовини.

Власне на цьому гострі моменти біля воріт Поштаренка і закінчилися. Були дві невдалі спроби від Картушова і Кондратюка, але першу половину тайму гості провели значно цікавіше і активніше. М’яч більше тримався на підступах до воріт "Десни", а коли Тимченко двічі пробував втікати в контратаки, його майстерно (в значенні – непомітно для арбітра) притримували руками. Натомість, коли Локтіонова Чуланов жорстко зустрів біля лінії штрафного, суддя вирішив призначити небезпечний штрафний. Сильний удар Баранця прийняла на себе стінка. І це теж був єдиний гострий момент біля воріт Сітала за перші півгодини.

А от чого було вдосталь – це боротьби і жорстких стиків в центрі поля: накладок, небезпечної гри прямими ногами… Тому на цьому фоні навіть епізод, коли Бацула головою підрізав м’яч в напрямку воріт "Десни" після навісу з флангу (голкіпер без проблем намертво взяв м’яч) заслужив потрапити в звіт.

І лише на 32-й хвилині виник по-справжньому серйозний шанс побачити м’яч у сітці. Мостовий, опинившись на позиції центрфорварда вдало звільнився з-під опіки і першим був на м’ячі після подачі з флангу. Його удар головою метрів з 8 по центру воріт прийняла на себе поперечина.

До завершення гри гості створили ще два чудових моменти, кожен з яких міг завершитися взяттям воріт. За хвилину до завершення основного часу першого тайму Григорій Баранець з лінії штрафного практично без замаху ледве не поклав м’яч в дев’ятку – вище воріт. А вже в компенсовані хвилини Чичиков на силу прострілив з правого флангу і Єлісєєв ледве не зрізав снаряд у власні ворота – м’яч пролетів поруч зі стійкою.

Другий тайм цікавішим не став. Причому настільки, що вже з 50-ї хвилини з трибун чулося "меняй половіну" і "випускай свєжих". Репліки адресувалися головному тренеру "Десни". Напевне в цю "половину" увійшов і Руслан Кисіль, який протягом хвилини двічі вкрай невдало завершував атаки. Спочатку зі штрафного пробив втричі вище воріт, а потім, перебуваючи в 3-х метрах від воріт, після прострілу Картушова влучив по м’ячу хіба що шнурівкою.

До теми Земне тяжіння «Десни». ФОТО

Дослухався до порад з трибун Олександр Рябоконь лише на 66-й хвилині, коли замість Тимченка на полі з’явився Антон Крамар. Але вболівальники не зупинялися. Тим більше, що ситуація лише погіршилася – "Зірка" відкрила рахунок. Локтіонов біля карного майданчика розіграв з кимось з партнерів елементарну стіночку, вискочив під гострим кутом на ворота "Десни" і пробив низом. Сітало не врятував.

Пропущений гол нічого на полі не змінив. Господарі як і раніше виглядали безпомічними в атаці, а футболісти "Зірки" раз по раз перегравали опонентів фактично на всіх клаптиках поля. Втім до небезпечних моментів це не приводило – гості виглядали краще, але не настільки, щоб розривати захист суперника. Хіба що Загальський з лінії штрафного бив в ближній кут і влучив у сітку з зовнішнього боку. Спроби ж розкатати м’яч до вірного і завести його в сітку чернігівськими захисниками ліквідовувалися на після 4-5 пасів.

А що "Десна"? До 94-ї хвилини нічого. А на останніх секундах перший провал кіровоградського захисту ледь не призвів до взяття воріт. Але Крамар сам однісінький з 11 метрів по центру воріт не зумів переграти голкіпера. Згадався попередній матч цих команд в Чернігові, де він же не забив в порожні ворота. Тоді теж перемогла "Зірка".

UA-Футбол

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини