Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:39:00

Відбулася чергова нарада щодо реорганізації Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності

25.03.2015   09:33Агенцiя

24 березня голова обласної ради Микола Звєрєв провів чергову нараду щодо виконання рішення обласної ради від 23 січня 2015 року «Про реорганізацію комунального закладу «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності» Чернігівської обласної ради шляхом приєднання до комунального закладу «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності з ігрових видів спорту» Чернігівської обласної ради».

У заході взяли участь голова профільної постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму Іван Чаус та члени комісії - Микола Дейкун, Едуард Шуман, Валентин Курінний, заступник начальника Управління комунального майна Сергій Свиридов, відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради, представники спортивного осередку Чернігівщини.

Микола Звєрєв нагадав присутнім, що під час першої наради, яка відбулася 5 березня, було внесено пропозиції стосовно вирішення проблемних питань, що виникли в результаті проведення реорганізації двох спортивних шкіл. З цією метою обласною радою підготовлено та направлено відповідні листи до Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму та Міністерства молоді та спорту України з пропозицією щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства з метою запровадження контрактної форми трудового договору для керівників шкіл вищої спортивної майстерності.

Крім того, протокол попереднього засідання був надісланий і на розгляд обласній державній адміністрації, зокрема - Департаменту сім'ї, молоді та спорту.

Також керівник наголосив, що важливо з реорганізованої школи вищої спортивної майстерності зробити потужний спортивний заклад в області.

Про виконання протокольних рішень наради від 5 березня присутніх поінформував заступник директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Ігор Григорєв. Він зазначив, що за рішенням колегії Департаменту запропоновані ініціативною групою пропозиції, обов'язково будуть внесені в проект Положення реорганізованої спортивної школи, якщо ці зміни не матимуть протиріч з нормативно-правовими документами. Зокрема, це стосується конкурсної основи обрання директора, введення в штатний розпис двох заступників, відповідно з індивідуальних та ігрових видів спорту, кадрових питань та інше.

Голова профільної постійної комісії Іван Чаус акцентував увагу на прозорості структури спортивної школи та необхідності найскорішого прийняття змін в законодавство щодо створення контрактної основи для призначення керівника реорганізованого комунального закладу.

Микола Звєрєв, в свою чергу, підкреслив, що спортсмени самі повинні вирішувати, хто керуватиме школою, разом з тим у школі має бути забезпечене рівне і неупереджене ставлення керівництва закладу до всіх видів спорту.

Під час діалогу учасники наради також обговорили повноваження наглядової та педагогічної рад в спортивному закладі, можливі процедури обрання директора, його фінансово-економічний напрямок роботи тощо.

Підсумовуючи роботу наради, голова обласної ради Микола Звєрєв закликав усіх присутніх до співпраці у пошуках фінансів та залученні всіх інших ресурсів, необхідних для розвитку спорту в Чернігівській області.

Наступне засідання щодо виконання рішення обласної ради «Про реорганізацію комунального закладу «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності» шляхом приєднання до комунального закладу «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності з ігрових видів спорту» вирішено провести після Великодня.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.