Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:11:56

Чернігівський педуніверситет – кузня "летючого" м’яча. ФОТО

23.02.2015   10:20Агенцiя

Взагалі волейбол як гра зародився аж у далекому 1895 році у США; ініціатором гри вважається В. М. Морган (штат Массачусетс). Подальше поширення волейбол одержав у Японії, Китаї, на Філіппінах. У Європі у волейбол уперше стали грати в Чехословаччині (1907).

У СРСР перші правила гри затверджені в 1926. У 1932 створена Всесоюзна секція волейболу (нині Федерація волейболу СРСР). У 1948 Федерація волейболу СРСР вступила у ФІВБ. Радянські волейболісти - багаторазові переможці найбільших міжнародних змагань.

У 1970 у СРСР волейболом регулярно займалися 6 млн. чіл., нараховувалося близько 1 тис. майстрів спорту, 64 заслужених майстра спорту, 26 заслужених тренерів СРСР по волейболі. У 2005 році українському волейболу виповнилося 80. До України ж ця гра завітала 1925 року. Київ також славився своїми майстрами «летючого» м’яча. Наших волейболістів наставники запрошували з превеликим задоволенням, бо добре знали: українці – відмінні спортсмени.

Нерідко саме вони визначали перемогу збірної на будь-якому престижному міжнародному турнірі. Як бачимо, шановні, наших українських спортсменів ще з давніх- давен розбирали, запрошували бо знали їх можливості. Нині аналогічна ситуація у Чернігівському національному педагогічному університеті ім..Т.Г.Шевченка на факультеті фізвиховання де основна спортивна спеціалізація – ВОЛЕЙБОЛ. Особливо це стало відчутно останніми роками. Положення спортивної команди з кожним роком все нижче і нижче.

Ситуація досить відома – кращих спортсменів які виросли та «загартувалися» запрошують імениті клуби з-за кордону. Але педагогічний колектив продовжує свою роботу – виховує нові спортивні кадри. Ні, хлопці не здаються. Доказом цього є остання календарна гра 12 тура Чемпіонату України Суперліги з Харківським «Локомотивом».

Не дивлячись на іменитого суперника, адже у складі Харківської команди до Чернігова приїхало 11 Майстрів спорту, хлопці з Чернігівського «Буревісника» змогли виграти одну партію. А четверту партію провели на рівних і тільки в кінці «Локомотив» зламав гру на свою користь. І як би то не було, на сьогодні волейбол на Чернігівщині досить популярний вид спорту де займаються регулярно більше 4 тисяч спортсменів в загальноосвітніх та спортивних школах. Так що дорогенькі, не вішаєм носа, вперед до нових спортивних висот.

 

Текст та фоторепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.