Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:09:26

"Олімпійська книга" поїхала в Білорусь

10.12.2014   08:47Агенцiя

Шахи - гра інтелектуалів, відкриває особливий, захоплюючий світ суперництва і азарту. За підтримки обласного осередку НОК України КДЮСШ № 1 знову радо прийняла змагання шахових надій – міжнародний турнір з активних шахів «Кубок директора», повідомляє Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок.

Одночасно в трьох залах дитячо- юнацької спортивної школи 118 шахістів всіх вікових груп боролись за призи. Вже в четвертий раз проводиться цей турнір і щороку він набирає все більшого успіху та популярності. На цей раз в ньому прийняли участь шахісти із Білорусі та п’ятнадцяти міст України.

Учасники були розподілені в трьох вікових турнірах:
- турнір «А1» (вік 10-12 років) – 32 учасники;
- турнір «А2» (з 2005 року народження та молодші) – 29 учасників;
- турнір «Б» (2001 рік народження та старші) – 57 учасників.

Змагання проводили по швейцарській системі з контролем часу – 25 хвилин до кінця партії кожному гравцю. Турнір «Б» проходив в дев’ять турів, а турніри «А» в сім турів.

Турнір пройшов в гострій, безкомпромісній боротьбі і не залишив байдужим нікого з глядачів. Головний суддя змагань Ю.Куценко відмітив прагнення кожного учасника, особливо дитини до перемоги.

Переможцями турніра «Б» стали: 1 місце – Володимир Примиренко (Ніжин), 2 місце – Віктор Самосюк (Київ) та 3 місце – Володимир Міхальський (Ніжин). Серед ветеранів перше місце посів Леонід Мельниченко (Ріпки), а серед юніорів найсильнішим виявився Ярослав Кельбас (Глухів). Переможцями турніра «А2» стали: 1 місце – Платон Гальперін (Чернігів), 2 місце – Ростислав Малиновський (Київ), та 3 місце – Андрій Нестеренко (Ніжин). Переможцями турніру «А1» стали: 1 місце – Максим Царук (Гомель), 2 місце – Давид Пожар (Чернігів), та 3 місце – Евгеній Гончаров (Гомель). У командному заліку перше місце та «Кубок директора» завоювала команда міста Гомеля, на другому місці команда КДЮСШ №1, та на третьому шахісти ДЮСШ «Україна».

Переможці та призери змагань нагороджені кубками, медалями, грамотами. Та в рамках проведення Всеукраїнської акції НОК України «Олімпійська книга» відповідальний секретар обласного осередку НОУК України Ніна Лемеш вручила книги на олімпійську тематику гостям з Білорусі.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.