Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:36:38

Нові досягнення Чернігівського спорту

08.12.2014   16:26Агенцiя

Цими вихідними у Чернігові на базі спортзалу інституту «ЧернігівАгропроект» відбувся «Турнір серед юнаків із дзюдо» на приз громадської організації «Громадський актив України». У турнірі взяли участь понад 70 спортсменів віком від 5 до 11 років.

Оскільки бажаючих взяти участь у турнірі було більше, ніж планувалось, багато хто прийшов просто подивитись на турнір, не беручі участі в ньому. Організатори вирішили перед початком змагань провести відкрите тренування для учасників та новачків. Майже всі юні спортсмени були з батьками, тому тренування проводилось так, щоб дорослі розуміли, для чого їх діти виконують деякі вправи та проводять розминки. Ознайомче тренування й розминку провів заслужений майстер спорту України, викладач та доцент Чернігівського педагогічного університету за фахом фізичне виховання та боротьба – Ткаченко Сергій Володимирович.

Усі учасники після зваження були розділені на групи, переможців визначали у кожній ваговій категорії окремо за результатами декількох раундів.

Окрім переможців, судді відзначили багатьох учасників за спортивні досягнення та проявлену волю до перемоги. Усі учасники отримали пам’ятні подарунки та дипломи змагань. Організатори відмітили, що майже всі спортсмени дуже відповідально поставились до участі у турнірі.

Головним суддею турніру став Мараденко Ігор Олексійович, який є суддею національної категорії із дзюдо. Бурнацев Юрій Сергійович був другим суддею, він майстер спорту, заступник Голови «Громадського активу України». На місце секретаря турніру призначили майстра спорту РССР, суддю міжнародної категорії, заслуженого тренера України Лобас Петра Павловича.

«Результати сьогоднішнього турніру показали, що у спортсменів є всі шанси в подальшому гідно представляти Чернігівщину на Українських змаганнях та займати досить високі місця. Я цілком впевнений, що ці хлопці вже через 10-13 років можуть стати призерами міжнародних змагань. У них є необхідний потенціал, та найголовніше – бажання», - зазначив головний суддя турніру Ігор Олексійович.

На запрошення відвідати турнір відгукнулися досвідчені спортсмени: призер чемпіонату РССР із дзюдо Стасюк Станіслав Павлович, секретар ради ветеранів боротьби Пузирний Леонід Леонідович, майстер спорту, багаторазовий чемпіон та призер національних і міжнародних змагань Медведєв Борислав.

«Сьогодні наша команда дуже високо підняла планку з організації місцевих змагань. Ми як організатори ні хвилини не сумнівалися в необхідності проведення даного заходу, дуже не хотіли, щоб змагання відбулися лише один раз, та до останнього не розуміли формату наступних заходів. У нас були великі сумніви, що саме учасники цього віку усвідомлюють усю важливість змагань та підійдуть до них відповідально. Я спілкувався з юними спортсменами, багато хто з них прийшов із батьками. Я побачив, що молоді люди, дійсно, сумлінно відносяться до спорту та прагнуть стати першими. Особисто мене це переконало й надалі брати участь в організації подібних заходів», - повідомив Пекур Петро Петрович, організатор змагань та Голова громадської організації «Громадський актив України».

Після завершення турніру Петро Пекур звернувся до тренерів, учасників та їх батьків. Він попросив не судити дуже строго перші кроки організаторів. Адже в цілому турнір пройшов на високому рівні, під час змагань були обговорені з тренерами подальші кроки щодо залучення усіх бажаючих спортсменів, які сьогодні не потрапили до основного складу. Вже найближчим часом оргкомітет та тренерський склад зберуться для обговорення наступних змагань, які обов’язково будуть проводитись та розвиватись. Є зацікавленість учасників, тренерів та організаторів – отже, турнір буде.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини