Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:34:46

Грузинський активіст хоче згуртувати народи України та Росії

11.11.2014   10:17Агенцiя

Грузинський активіст Нодар Беридзе у квітні-травні 2015 року організує міжнародний велотур Київ-Мінськ-Москва. Мета велотуру - згуртувати сусідні народи та зупинити війну в Україні.

Про це активіст із Батумі заявив 8 листопада під час прес-конференції у Чернігові. Наразі Нодар завершує свій перший велотур 22-ома областями України і 10 листопада, по приїзду до Києва, розпочне підготовку до міжнародного туру "Всі за мир".

Нодар планує звернутися по допомогу з організацією до президента Білорусі Олександра Лукашенка, як до ініціатора багатьох зустрічей України та Росії. Він також закликає президента України Петра Порошенка підтримати ідею.

"Нам нужен результат. Не просто прокатиться и все: "Цырк приехал - цырк уехал". Нам нужно прекращение стрельбы. Поэтому, определены конкретные цели" - розповів Нодар.

Під час туру планується кожного дня о 9:55 оголошувати годину миру в Україні. У цю годину кожен повинен буде помолитися за мир чи зробити щось у знак припинення війни. Також активіст хоче, щоб під час велотуру кожний обласний центр України "простягнув руку дружби" трьом обласним центрам Росії. Тим самим підкреслити небажання сусідніх народів війни між їхніми країнами.

Ідея велотуру належить грузинському спортсмену та веломандрівнику Джумберу Лежаві, який помер 25 липня цього року. Саме тому Нодар Беридзе взяв на себе організацію ідеї свого земляка. Перед туром Київ-Мінськ-Москва він планує проїхатись Україною зимовим екстремальним велотуром. Проїде він його сам. Брати під свою відповідальність когось ще - не хоче.

Текст і відео Garmata.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини