Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:28:57

"Тернопіль" вперше в історії бере очко в Чернігові

13.10.2014   08:06Агенцiя

Поєдинок 12-го туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги між чернігівською «Десною» та ФК «Тернопіль» був цікавий насамперед з погляду турнірного становища, адже обидва колективи – сусіди по турнірній таблиці. До того ж тернополяни ще жодного разу в своїй історії не перемагали «деснянців». Не сталося цього й у звітному поєдинку – команди розійшлися мировою нічиєю – 0:0.

Перед поєдинком тренери ФК «Тернопіль» ламали голову над стартовим складом. У лазареті команди перебуває одразу кілька футболістів. Півзахисник Василь Чорний та нападник Артур Дорі навіть не поїхали до Чернігова. На передігровому тренуванні травмувався ще один півзахисник Віталій Богданов. А тому тренери вимушено випустили на поле Сергія Атласюка зі зламаним носом та Романа Гаврилюка, котрий тільки відійшов від травми та всього кілька днів, як приступив до тренувань. Ще більше тренерам додала проблем травма Сергія Полянчука, яку він отримав на початку зустрічі з «Десною». У верховій боротьбі йому розбили голову. Швидка оперативно доставила Сергія до місцевої лікарні, натомість замість нього на поле вийшов молодий Тарас Гром’як, який лише зрідка виходив цього сезону на заміну.

Отож, про якусь злагоджену та конструктивну гру з боку тернополян, зважаючи на такі суттєві кадрові проблеми, чекати не доводилося. Разом з тим, ті гравці, які вийшли на поле намагалися грати за себе і за того хлопця, яких з ними не міг зіграти. Вони трималися мужньо, навіть намагалися гостро контратакувати ,а подекуди і атакувати. Так, спершу Ростислав Волошинович у центрі поля буквально вигриз м'яча в суперника та віддав зручний пас на Романа Гаврилюка. У того було два варіанти рішення – або пройти з м’ячем кілька метрів та пробити по воротах, або віддати в розріз на Богдана Семенця, який міг би вийти на побачення з кіпером «Десни». Роман вирішив діяти за першим варіантом, пробив метрів з 20-ти, але удар виявився не сильним і кіпер господарів Сергій Сітало забрав м’яча в руки.

Далі, двічі протягом десяти хвилин оборонці «Десни» знімали м’яча з ноги у єдиного тернопільського форварда Богдана Семенця, коли той перебував на вбивчих позиціях. У першому випадку його на побачення з воротарем вивів Сергій Полянчук, однак в останній момент захисник господарів вибив м’яча на кутовий. У другому – Андрій Дубчак далеко вкинув м’яча з ауту, капітан Андрій Кондзьолка продовжив політ смугастого на Семенця. Богдан, знаходячись за п’ять метрів до воріт, уже замахувався для удару, але суперник зняв «шкіряного» буквального з ноги.

У проміжку між цими двома гольовими нагодами Семенця і отримав травму та залишив поле на ношах Сергій Полянчук. Ледь не сталося щось подібне і з ліберо тернопільської команди Ігорем Курилом. У силовому стику він «забив» задню поверхню стегна. Саме через цю проблему він у середу, 8 жовтня, змушений був передчасно залишити поле у матчі студентської ліги у Кам'янець-Подільському. Нині ж матч відповідальніший, а рівноцінної заміни на цій позиції у тренерів немає, тому Курило на морально-вольових, переборюючи біль, мужньо продовжив гру.

Ближче до кінця першого тайму хорошу нагоду відзначити отримав Андрій Кондзьолка. Богдан Семенець перехопив м’яча на чужій половині поля, одразу відпасував на свого капітана і Андрій пробив з середньої відстані у лівий від воротаря кут воріт. Сергій Сітало з надзусиллями перевів смугастого на кутовий.

І по перерві тернополяни не злякались суперника. Скажімо, на 49 хвилині після гарматного удару зі штрафного Ігоря Курило воротар господарів перевів м’яча на кутовий. Традиційно небезпечними в тернополян є далекі вкидання м’яча з ауту. Так і сталося цього разу. Протягом п’яти хвилин саме після цього технічного прийому спершу мав забивати Степан Клекот, а згодом – Андрій Кондзьолка. Удар Степана з лінії воріт вибив захисник «Десни» (воротар у цьому випадку вже нічим би не допоміг своїй команді), а постріл Андрія пройшов трішки вище поперечини. Просто шикарний момент був у Богдана Семенця, котрий після передачі Ігоря Мединського зряче ціляв у «дев’ятку». Сергій Сітало витягнувшись у струнку, перевів м’яча на кутовий. Одразу після корнера мав забивати Тарас Гром’як, однак м’яч у того звалився з ноги. У другій половині другого тайму два чудових сейви здійснив Сергій Русан, котрий загалом у цьому матчі показав надійну гру. Тернополяни у ці хвилини більше думали про оборону і лише зрідка контратакували. Один з таких випадів міг принести успіх. Мединський, Куріцький та Семенець вийшли на двох оборонців «Десни». На жаль, Ігор Мединський з передачею затягнув і слушну нагоду було втрачено. Як і не пощастило тернополянам під час виконання штрафного удару за 20 метрів від воріт. М’яч після потужного удару Ігоря Курила зрикошетивши від стінки, забрав у руки Сергій Сітало. А вже в компенсований арбітром час два супер моменти були в господарів поля, однак Сергій Русан того вечора творив у воротар чудеса, тим самим не дозволив «деснянцям» розпечатати свої ворота. Так матч і завершився внічию – 0:0.

***

Статистика

Десна« (Чернігів) – ФК «Тернопіль» – 0:0

11 жовтня. Чернігів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна. +18.

Арбітр – Андрій Кузьмін (Миколаїв).

Асистенти арбітра – Дмитро Осанєсян (Луганськ), Сергій Наскалов (Мукачеве).

4-й арбітр – Олександр Павлюк (Київ).

Делегат ФФУ – Олександр Кравченко (Макіївка, Донецька обл.).

"Десна": Сітало, Картушов, Бовтрук, Фурта (Агапов, 78), Щедраков, Чуланов, Сухомлинов, Мельник, Каваців, Козак, Жук (Кондратюк, 74).

ФК "Тернопіль": Русан, Курило, Атласюк, Дубчак, Клекот, Кондзьолка-к, Гаврилюк (Соколовський, 83), Полянчук (Гром’як, 20), Мединський, Волошинович (Куріцький, 74), Семенець.

Попереджені: Б. Семенець (44), М. Козак (73).


http://fc.ternopil.ua/news/2014/10/fk-ternopil-vpershe-v-istoriyi-bere-ochko-v-chernihovi/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини