Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:44:25

Ветеранський день веслувальників у Чернігові. ВІДЕО

05.08.2014   14:07Агенцiя

Свято, яке відбувається в Чернігові вже 60 років — день ветеранів веслування – цього разу присвячене не тільки спортивній боротьбі, а й боротьбі за майбутнє дитячо-юнацької спортивної школи. Попри кримінальні провадження й рішення судів проблема закладу не вирішується роками, а тренери працюють на ентузіазмі – 7-й місяць без зарплати.

На Десні, у веслувальників (за традицією – у першу суботу серпня) – ветеранський день. Це не тільки звучить по-військовому. По суті ветеранам спорту поряд з молодими спортсменами – веслувальниками на байдарках і каное – доводиться, хоч і в мирному Чернігові, теж захищати свою землю й майбутнє. 7-й місяць тренери дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп» — колишньої СДЮШОР з веслування — не отримують зарплати, але регулярно проводять заняття з дітьми, до того ж самотужки ремонтують човни, весла й інше обладнання.

Більше того: якщо раніше тренерів школи звільняли поодинці, то тепер над усім колективом нависла загроза повного скорочення. Керівництво закладу посилається на відсутність фінансування, але до цього якраз і призвело послідовне впродовж кількох років виживання тренерів з роботи.

Ветерани-веслувальники, які щороку приходять на ці змагання вже 60-й сезон, не тільки обмінюються досвідом, а й разом з молодими колегами борються за школу.

Ця ситуація тим більше разюча, що тут-таки поряд на березі Десни розташована база ДЮСШ № 1 міського управління освіти, яка нормально працює. Тренери й батьки звертаються до органів влади – в тому числі й області та міста – за допомогою.

При всіх проблемах, які вони давно й чудово знають – аж до нюансів з фінансуванням – діти продовжують тренуватися й у порівнянні з морськими таборами й санаторіями віддають перевагу Десні: тренуванням на свіжому повітрі, зборам і походам на байдарках і каное.

Неодноразово ми поверталися до проблеми веслувальної бази на Десні, і готові надати можливість висловитися усім зацікавленим сторонам, аби сприяти порятунку спортивної школи, її збереженню для юних чернігівських спортсменів.

chodrk.com.ua

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.