Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:19:14

Юні авіамоделісти України – взірець для світу!

24.07.2014   16:08Агенцiя

Юніори збірної України з авіамодельного спорту у класі радіокерованих планерів, до якої входять чернігівці Нікіта Шолом та Богдан Єрмак, на цьогорічному Чемпіонаті світу з авіамодельного спорту у Словаччині (місто Мартін) посіли перше місце, залишивши позад себе ще п’ятнадцять команд.

Другими стали спортсмени з Південної Африки, третіми — американці. Перед Чемпіонатом  світу, згідно положення, відбувся Кубок світу в якому прийняло участь майже 150 спортсменів, в тому числі 20 юніорів.

Серед юніорів перше місце в особистому заліку завоював спортсмен з Африки, третє – росіянин. А от срібло виборов чернігівець Богдан Єрмак, хоча авіамоделізмом займається лише два роки. На Чемпіонаті світу з радіокерованих моделей від України змагались три дорослих спортсмена та три юніора. В дорослій команді два чернігівця і один києвлянин, а в  дитячій команді – два з Києва і один з Чернігова. Змагання проходили п,ять днів. До фіналу, не дивлячись на примхи погоди, дійшло 10 чоловік. Серед них і наші два юніори;Антон Пєтєльгузов з Києва і Нікіта Шолом з Чернігова. В особистому заліку Нікіта Шолом, вихованець авіамодельного гуртка Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, виборов третє місце. Друге місце здобув юний авіамоделіст з Німеччини, а золоту медаль завоював італієць. А Пєтєльгузов Антон посів сьоме місце в особистому заліку. Всі спортивні моделі планерів, які брали участь у змаганнях серед 15 команд, конструктивно одинакові. Моделі планерів виготовлені чернігівцями знаходяться на рівні світових стандартів. Виходить, що перемога кується завдяки майстерності пілота, штурмана і  технічної команди. Всі спортсмени, окрім росіян, підтримували і всіляк допомагали  нашій збірній. Завдяки злагодженій роботі всієї команди, наші юніори в перше стали Чемпіонами світу і завоювали перехідний Кубок на два роки. Друге командне місце завоювали юні авіамоделісти з ЮАР, третє місце дісталось спортсменам з Америки, які буквально в останньому турі обігнали італійців. Дорослі спортсмени віддала всі сили на  змаганнях за для перемоги юніорів. Самі посіли 11 місце серед 30 команд Чемпіонату.

Текст Віктора Кошмала

Фото з архіву спортсменів та Кошмала.

Богдан Єрмак (зліва) та Нікіта Шолом (справа). 

Збірна юніорів України під час ногородження співала Гімн України. 

Нікіта Шолом - бронзовий призер Чемпіонату світу з радіокерованих планерів

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.