Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:56:47

Десна - Зірка 2:4. Найкращий захист ліги дав збій

19.05.2014   14:02Агенцiя

Злива, яка пройшлася Черніговом за дві години до матчу не лише не зіпсувала свято футболу, але й зіграла на руку. Газон, який небезпідставно вважається чи не найгіршим в першій лізі, перестав бути «горбатим».

Голи: Чепурненко, 2, 28 - Чичиков, 24, 40; Г.Баранець, 35; Фатєєв, 82
«Десна»: Федоренко – Бурлін, Мельник, Каваців, Смалько – Щедраков – Мачуленко (Крамар, 46), Кондратюк (Бовтрук, 59), Картушов (Чуланов, 85) – Чепурненко – Плешаков (Деребчинський, 78).
«Зірка»: Козаченко – Фатєєв, Чередніченко, Родіна, Бочкур (Галенко, 67) – Сокуренко, Г. Баранець – Осадчий (Самойленко, 84), Загальський (Рожок, 76), Мостовий – Чичиков (Тітов, 90+5).
Попередження: Каваців, Крамар, Баранець

Злива, яка пройшлася містом за дві години до матчу не лише не зіпсувала свято футболу, але й зіграла на руку. Газон, який небезпідставно вважається чи не найгіршим в першій лізі, перестав бути «горбатим». Хоча Мачуленку на 2-й хвилині так не здалося. Він не найкращим чином прийняв пас з відскоком від газону, і, здавалося, зіпсував перспективну атаку. Втім, півзахисник все ж зумів виправитися і віддати навісну передачу на Плешакова, який знаходився в карному майданчику «Зірки». Форвард легко виграв повітря і скинув м'яч під удар Чепурненку. Той знаходився в 4-5 метрах перед самотнім воротарем і не забити було важче ніж забити. Чепурненко вибрав бити не на силу, а на техніку і не помилився.

Надалі команди грали так, ніби нічого не сталося – чернігівці не давали гостям простору, а гості стрімголов в атаку не кинулися. Хоча поступово ініціатива перейшла до «Зірки», гравці якої кілька разів перевіряли пильність Федоренка дальніми ударами.

В середині першого тайму «Десна» провела чудову контратаку: Картушов на лівому фланзі промчав повз опонентів і майже від лицьової лінії віддав пас в центр і назад – в район 11-метрової позначки. На жаль, Чепурненко зарядив вище воріт з вигідної позиції.

Гостям для того, щоб вкотре підтвердити сакраментальне футбольне правило знадобилося 2 хвилини. Бурлін на фланзі не прочитав класичну стіночку, в результаті якої Мостовий, що змінив в цьому матчі звичну позицію в обороні на півзахист, вийшов під кутом на ворота, прострілив в центр і побіг вітати Чичикова, який розстріляв ворота з кількох метрів.

Статус-кво чернігівці відновили досить швидко. «Десна» заробили штрафний правіше від центральної вісі метрах в 25 від воріт. Чепурненко (перепрошую, від каламбуру не втримаюся) чепурненько поклав м'яч по дузі в дальній нижній кут воріт. Козаченко стрибав правильно, але снаряд вдарився перед ним об газон і змінив рахунок на табло.

Втім і 2-1 світилися недовго – спочатку новий провал в захисті – Осадчий в оточенні 3-4 захисників зумів встояти на ногах і прострілив на п'ятачок, де першим був Баранець. А за 5 хвилин вдруге результативно провалився фланг імені Бурліна. Осадчий тепер вже з лівого флангу навісив в центр, де Чичиков був першим і головою вгатив м'яч в сітку.

Заміна від Рябоконя в перерві – яскраве свідчення того, що щось йде не по плану. Відчував, що щось не так і співавтор двох голів у ворота «Десна» Бурлін. На початку другого тайму він пішов вперед і навіть забив гол після розіграшу стандарту. Але за мить до того, лайнсмен «запалив» офсайд.

Ще до того, як спливла перша година матчу, головний тренер «Десни» провів другу заміну, яка явно була спрямована на посилення атаки. І без того відкрита гра ризикувала перетворитися на гандбольну – в сенсі «атака на атаку». Тим більше, що й гості відповіли заміною захисника на форварда (Мостовий сів на звичну позицію в захисті, а Чичиков – на фланг півзахисту).

І саме ця заміна врятувала гостей від третього голу. Після подачу з кутового Каваців бив головою в дев'ятку, де з лінії воріт м'яч виніс саме четвірка «Зірки». Непогано на фланзі розбиралися з опікунами Плешаков і Бовтрук, але простріли адресатів не знаходили.

Час спливав, гольових моментів не з'являлося, і задавалося, що після надрезультативного першого тайму буде «сухий» другий. Аж тут «Зірка» втекла в контратаку після розіграшу чернігівського стандарту, коли всі господарів, крім воротаря, пішли до чужих воріт.

Контратака була досить повільною з пасом на фланг і майже згасла – слабенький удар Галенка на лінії воріт зустрів Крамар… Але замість того, щоб вибити снаряд якнайдалі в поле, вирішив зупинити м'яч. Зробив він це так невдало, що шкіряна куля відскочила вбік, де чатував Фатєєв. Гол з метру в порожні ворота можна забити і без досвіду форварда.

Пресс-конференция тренеров команд после матча "Десна" - "Звезда".

Александр Рябоконь, главный тренер "Десны":

- Хорошо начали, забили быстрый гол, имели отличный момент при счете 1:0… Но потом отдали инициативу и очень слабо при этом сыграли в обороне. Несвойственно нашей команде столько пропускать голов.

Во втором тайме мы попытались спасти ситуацию, усилили давление на ворота соперника. Поскольку поле после ливня было сложное, то мы пытались упростить игру. Старались, били по воротам, но в итоге сами себе привезли четвертый гол. То, что сделал Крамар… Это не поддается объяснению и пониманию.

Я бы не акцентировал внимание на правом фланге защиты. Да, оттуда пришло два гола, но сегодня мы ошибались и на левом фланге, и в центре. В целом, соперник победил заслуженно.

Анатолий Бузник, главный тренер "Звезды":

- Мы отдавали себе отчет в том, что "Десна" - серьезный оппонент. Не зря ведь она выиграла три последних матча, не пропустив при этом голов. Организация игры – хорошая, тренер – опытный, игроки – с опытом игры в Премьер-лиге.

Началось все не так, как мы рассчитывали, но я доволен, что ребята собрались, выстояли. Хотя было даже тяжелее, чем мы предполагали. В первом тайме мы играли, а вот во втором… тоже играли, но на уровне второй лиги. Нервотрепка.

Наш левый фланг, с которого пришло два гола в первом тайме. Я не могу быть полностью доволен. Бочкур всего две недели назад восстановился и пока не готов, как хотелось бы. Во втором тайме его начали переигрывать – пришлось делать замены.

В итоге наша атака оказалась сильнее черниговской обороны, но главное – не количество голов. Главное сейчас привить игру, новую философию.

http://www.ua-football.com/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини